راهنمای کامل ویزای پیوستن به خانواده ترکیه
در سالهای اخیر کشور ترکیه به دلیل نزدیکی به کشور ایران، هزینههای زندگی مقرونبهصرفه، حملونقل آسان، مشابهت فرهنگی، شرایط کاری فوقالعاده و…، به یکی از مقاصد برتر مهاجرتی تبدیل شده است. بدون شک تصمیم گرفتن به انجام مهاجرت و دوری از خانواده برای افراد، اضطرابآور و دشوار است.
آنچه در ادامه خواهید خواند :
یکی از اقدامات مهم کشور ترکیه برای افراد خارجی مقیم این کشور، ارائه ویزای پیوستن به خانواده است. اعطای این ویزا به افراد خارجی باعث افزایش مهاجرت به این کشور شده است.
تنها افرادی که حداقل به مدت یک سال در کشور ترکیه اقامت داشتهاند، میتوانند با استفاده از این ویزا برای مهاجرت خانواده خود استفاده کنند. هدف کشور ترکیه از ارائه این ویزا به افراد خارجی، حفظ بنیان خانواده است.
در ادامه در سایت تحصیل در خارج شما را با انواع ویزای پیوستن به خانواده، شرایط دریافت ویزا، مدارک موردنیاز و نکات ضروری آن آشنا خواهیم کرد.
شرایط لازم جهت دریافت ویزای پیوستن به خانواده ترکیه
افراد خارجی که به کشور ترکیه مهاجرت میکنند و همچنین سایر افرادی که از طریق ویزای پیوستن به خانواده اقامت دائم کشور ترکیه را دریافت کردهاند، جهت اخذ پاسپورت و تابعیت کشور ترکیه لازم است که اصول و قوانین کشور مورد نظر را رعایت کنند.
افراد در طول اقامت خود باید اثبات کنند که قوانین کشور ترکیه را به طور صحیح رعایت میکنند. کمترین مدت زمان لازم جهت اخذ ویزای پیوستن به خانواده، 12 ماه است. در طی این مدت زمان، فرد موظف است که تمکن مالی لازم برای خود و خانواده را تامین کند.
افراد برای دریافت ویزای پیوستن به خانواده در ترکیه باید شرایط لازم ذکر شده را داشته باشند:
- زوجه خارجی شهروند کشور ترکیه باشد.
- فرزندان تبعه کشور ترکیه یا فرزندان زوجه خارجی وی (با سن کمتر از 18 سال و سن بیشتر از 18 سال وابسته) که در کشور ترکیه سکونت ندارند.
- همسر و فرزندان (با سن کمتر از 18 سال و سن بیشتر از 18 سال وابسته) شهروندانی که تابعیت ترکیه ندارند و به صورت قانونی در کشور ترکیه اقامت دارند.
- اشخاص خارجی که در کشور ترکیه اقامت دارند، ممکن است جهت کار، سرمایه گذاری و تحصیل در کشور ترکیه حضور داشته باشند. همچنین افراد ممکن است کارت آبی اقامت ترکیه را نیز داشته باشند.
مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای پیوستن به خانواده ترکیه
مدارک لازم جهت اخذ ویزای پیوستن به خانواده ترکیه، برای آن دسته از افرادی که تابعیت کشور ترکیه ندارند شامل موارد زیر است:
- پاسپورت معتبر با حداقل اعتبار 6 ماهه و دو صفحه خالی
- 4 قطعه عکس پاسپورتی که مربوط به 6 ماه گذشته است.
- ارائه فرم تکمیل شده اخذ ویزا که به واسطه فرد متقاضی امضا شده است.
- انجام مراحل انگشت نگاری تمام انگشتان هر دو دست و بررسی عکس متقاضی که فرایند بیومتریک نام دارد.
- گواهی ازدواج و مدارکی که روابط خویشاوندی را به اثبات میرساند.
- هزینه ویزا
- پاسپورت قدیمی در صورت وجود
در برخی موارد بنا به دلایل گوناگون علاوهبر مدارک ذکر شده، افراد ملزم به ارائه مدارک دیگری به سفارتخانه هستند. این مدارک به شرح زیر میباشند:
- مدرک معتبر بینالمللی ازدواج برای افرادی که ازدواج کردهاند.
- مدارکی که هویت فرد و اعضای خانواده شامل پدر، مادر، برادر، خواهر و فرزندان را مشخص میکند.
- گواهی تصدیق اقامت قانونی زوجه غیر ترک در کشور ترکیه
- برای اشخاصی که در سن کمتر از 18 سال اقدام به ازدواج کرده باشند، ارائه حکم دادگاهی تایید کننده ازدواج قانونی و بدون هرگونه مشکل، که با آگاهی و تاییدیه کتبی پدر و مادر صورت گرفته است، ضرورت دارد.
- این امکان وجود دارد که دولت ترکیه از زوجه خارجی مدارک مربوط به تولد به جای مدارک اثبات کننده هویتی را درخواست کند.
- در صورتی که هر یک از زوجه پیش از این، ازدواج کرده و طلاق گرفته باشند، باید مدارکی ارائه دهند که اثبات کننده جدایی آنها از همسر سابقشان است.
- در صورتی که هر یک از زوجین پیش از این ازدواج کرده و همسرشان فوت شده باشد، برای دریافت ویزای پیوستن به خانواده ترکیه باید مدارک هویتی همسر فوت شده خود را نیز ارائه دهند.
مدارک مورد نیاز فرزندان جهت اخذ ویزای پیوستن به خانواده ترکیه
پیش از اقدام برای اخذ ویزای همراهی فرزندان زوجه خارجی که تابعیت غیر ترک دارند، علاوهبر مدارک ذکر شده فوق، لازم است مدارک دیگری نیز ارائه دهید. مدارک لازم برای فرزندان به شرح زیر هستند:
- ارائه مدارک بینالمللی حاوی اطلاعات تولد برای زوجها
- اسناد مرتبط به ازدواج یا مدارکی که نشاندهنده مراجعه زوجها برای ازدواج در کشور ترکیه است.
- مدارک اثبات کننده هویت یا گواهی تولد کودکان
نکات مربوط به دریافت ویزای پیوستن به خانواده ترکیه
بهتراست پیش از هرگونه اقدام برای دریافت ویزا، در رابطه با شرایط اخذ ویزای پیوستن به خانواده ترکیه اطلاعات لازم را کسب کنید. چرا که در غیر اینصورت امکان ریجکت شدن و اتلاف وقت شما وجود خواهد داشت. نکات مهم مربوط به این فرایند عبارتند از:
- حداقل زمان لازم برای اخذ ویزای پیوستن به خانواده ترکیه، یک ماه پیش از برنامه سفر شماست.
- مدارکی که برای دریافت این ویزا ارائه میدهید، باید بدون هرگونه نقص باشند. در صورتی که مدارک شما کامل نباشد درخواست دریافت ویزای شما رد میشود.
- عدم خط خوردگی و سالم بودن مدارک از موارد مهم قابل توجه است.
- براساس قوانین و سیاستهای کشور ترکیه، مدت زمان اعتبار ویزای اقامت برای این کشور 6 ماه است. افراد در طول این مدت میتوانند اقامت 3 ماهه داشته باشند.
- جهت اخذ مجوز اقامت بیش از 3 ماه، لازم است که افراد مجوز اقامت موقت کشور ترکیه را دریافت کنند. هریک از اعضای خانواده که از طریق ویزای پیوستن به خانواده ترکیه در این کشور سکونت دارند، پس از اتمام دوره 90 روزه لازم است جهت دریافت اقامت دائم، اقدامات لازم را انجام دهند.
- مطابق با قوانین دولت ترکیه افرادی که بیش از مدت زمان تعیین شده در این کشور اقامت داشته باشند، ملزم به پرداخت جریمه میشوند. همچنین ممکن است به صورت دائمی ممنوعالورود شوند.
- افراد غیر ترک برای دریافت اقامت دائمی فرزندان باید بهصورت جداگانه اقدامات لازم را انجام دهند.
- مجوز اقامت خانوادگی
همانگونه که بیان کردیم ویزای پیوستن به خانواده ترکیه حدود 6 ماه اعتبار دارد؛ اما با در اختیار داشتن آن، افراد تنها به مدت 3 ماه میتوانند در کشور ترکیه اقامت داشته باشند.
لازم به ذکر است، اعتبار مجوز اقامت پیوستن به خانواده ترکیه یک ساله است و قابل تمدید میباشد. متقاضیان پس از اخذ اقامت موقت کشور ترکیه که دورهای 8 ساله است، میتوانند برای دریافت اقامت دائمی ترکیه اقدامات لازم را انجام دهند. شهروندان ایرانی در صورت تمایل به اخذ اقامت دائم خانوادگی لازم است مدارک زیر را ارائه دهند:
- فرم تکمیل شده مربوط به تقاضای اخذ اقامت موقت کشور ترکیه
- عکس پاسپورتی به تعداد 4 عدد
- ارائه مدرک بیمه سلامت یا هر گواهی دیگری که اثبات کند میتوانید از خدمات درمانی کشور ترکیه استفاده کنید.
- مدارک گواهی تمکن مالی جهت اثبات توانایی زندگی در کشور ترکیه
جمعبندی
بهطور کلی پروسه مهاجرت فرایندی دشوار است و افراد به تنهایی نمیتوانند به خوبی آن را انجام دهند. امروزه سایتهای معتبری در زمینه ارائه خدمات مهاجرتی فعالیت دارند. سایت تحصیل در خارج از جمله سایتهای شناخته شده در این زمینه میباشد. شما میتوانید جهت دریافت اطلاعات بیشتر، با مشاوران سایت تحصیل در خارج ارتباط برقرار کنید.
سوالات متداول:
ویزای همراه تحصیلی کشور ترکیه چه تفاوتی با ویزای پیوستن به خانواده ترکیه دارد؟
در ویزای تحصیلی ترکیه، اعضای خانواده متقاضی همزمان یا در مدت زمانی کوتاه با فرد به کشور ترکیه مهاجرت میکنند. اما در ویزای پیوستن به خانواده ترکیه لازم است که حداقل یک سال از مدت اقامت فرد در کشور ترکیه گذشته باشد و پس از آن خانواده وی برای دریافت ویزای الحاق به خانواده اقدام کنند.
آیا افرادی که از طریق ویزای پیوستن به خانواده ترکیه مقیم این کشور میشوند، اجازه کار دارند؟
افرادی که از طریق این ویزا اقامت کشور ترکیه را دریافت میکنند، برای انجام کار در این کشور باید مجوز کار را از اداره مهاجرت ترکیه چالیشما ایزنی اخذ نمایند.
بدون دیدگاه