پزشکی در ترکیه، شرایط مدارک تحصیل،آزمون ها و هزینه ها

5/5 - (1 امتیاز)

شرایط تحصیل پزشکی در ترکیه

برای افراد علاقمند به رشته­ پزشکی و رشته های مربوط به آن مانند دندان­پزشکی و داروسازی،  تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه گزینه­ای بسیار جذاب می باشد؛ چرا که آزمون ورودی آن بسیار راحت است و بورسیه های متنوعی دارد.

همچنین امکان اخذ مدارک معتبر از دانشگاه­های مطرح ترکیه نیز وجود دارد. ضمنا پس از فارغ التحصیلی دانشجو قادر است به مقاصد برتر مهاجرتی دنیا مانند کشورهای اروپایی برود؛ چون مدارک دانشگاه­های ترکیه طبق معاهده بولونیا برای کشورهای اروپایی نیز معتبر است.

آزمون­ های ورودی برای رشته پزشکی

داوطلبان تحصیل در رشته پزشکی دانشگاه­ های مختلف ترکیه باید در آزمون ورودی دانشگاه ­ها پذیرفته شوند. دو آزمون YOS  و SAT  در دانشگاه­ ها برگزار می­شوند. داوطلب باید با توجه به دانشگاه مورد نظر خود یکی از این آزمون‌ها را امتحان دهد، چون بعضی دانشگاه­ ها YOS و بعضی دیگر SAT را امتحان می­گیرند.

  • آزمون یوس (YOS)

این آزمون توسط هر دانشگاه به صورت جداگانه برگزار می­شود. از این جهت دانشجو باید با توجه به دانشگاه مورد نظر، برای تحصیل پزشکی در آزمون یوس آن دانشگاه شرکت کند. دانشگاه استانبول برای پذیرش در رشته پزشکی آزمون یوس را مدنظر قرار می­دهد.

  •  آزمون (SAT)

تعداد داوطلبان آزمون SAT در ترکیه سالیانه در حال زیاد شدن است. این آزمون در 1000 شعبه در سراسر جهان برگزار می­شود و مخصوص دانشجویان 18 سال به بالاست و یکی از پرکاربردترین آزمون­ ها برای سنجش دانشجویان در ترکیه است.

دانشگاه قاضی و دانشگاه آنکارا برای پذیرش دانشجو در رشته های پزشکی این آزمون را مد نظر قرار می­دهند. قسمت اول این آزمون مربوط به مباحث زبان انگلیسی و هوش است و قسمت دوم آن درباره اطلاعات علوم پایه می­باشد.

میانگین نمره قبولی این آزمون برای پذیرش در رشته پزشکی در ترکیه 1068 است، اما این نمره سالیانه در حال تغییر است. هر کدام از دانشگاه­های ترکیه حداقل نمره­ای را جهت قبولی در پزشکی قرار داده­اند. هر دانشگاه در یک بازه زمانی مخصوص به خود این آزمون را برگزار می­کند و زمان خاصی برای برگزاری این آزمون وجود ندارد.

  •  TUS  آزمون ورودی تخصص پزشکی در ترکیه

پس از قبولی در یکی از آزمون­هایی که در بالا گفته شد، داوطلب دوره پزشکی عمومی را در دانشگاه می گذارند و در صورت تمایل به ادامه تحصیل در دوره تخصص در کشور ترکیه، باید در آزمون TUS  شرکت کند و نمره قبولی این آزمون را کسب کند.

این آزمون فقط برای دانشجویانی است که قصد ادامه تحصیل در ترکیه را دارند و میزان دانش فرد را از دوره پزشک عمومی ارزیابی می­کند. این آزمون در ماه ­های سپتامبر و آوریل در آنکارا برگزار می­شود و نتیجه پس از 24 ساعت اعلام می­شود.

اگر دانشجو بتواند حداقل 60 نمره از 100 نمره را بدست بیاورد، موفق به قبولی در تخصص پزشکی در کشور ترکیه شده است.

  • STS آزمون معادل سازی مدارک پزشکی در ترکیه

هدف این آزمون معادل سازی مدرک پزشکی عمومی و دندان‌پزشکی است. از آزمون STS برای ارزیابی سطح تقاضا برای ادامه تحصیل در ترکیه در رشته های پزشکی و یا کار در ترکیه استفاده می­شود. این آزمون برای معادل‌سازی رشته های دیگر مانند دبیری، داروسازی و… کاربرد دارد.

آزمون ­های زبان برای تحصیل پزشکی در ترکیه

برای تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی دانشجو باید یکی از مدارک TOEFL, PTE  یا IELTS  را داشته باشد، یا اینکه در آزمون­های دانشگاه مورد نظر شرکت و نمره قبولی بیاورد.

در صورتی که متقاضی قصد داشته باشد رشته پزشکی را به زبان ترکی بخواند، باید مدرک زبان TOMER  را ارائه دهد و یا در آزمون زبان ترکی دانشگاه مورد نظر نمره قبولی بیاورد.

شرایط پذیرش برای تحصیل پزشکی در ترکیه

داوطلب برای تحصیل پزشکی در ترکیه ملزم به قبولی در آزمون ورودی دانشگاه مورد نظر است. این آزمون در همه جا برگزار می شود اما آزمون تخصص پزشکی فقط در آنکارا برگزار می­شود. شرایط پذیرش دانشگاه­ها در ترکیه با هم متفاوت است.

  •   دانشگاه آنکارا: این دانشگاه به دو زبان ترکی و انگلیسی تدریس می­کند و شهریه آن در تدریس ترکی 30000 لیر، معادل 3810 دلار است و در صورت تدریس به زبان انگلیسی مبلغ 45000 لیر، معادل 5715 دلار را از دانشجو اخذ می­نماید. شرکت در آزمون یوس و امتیاز حداقل 50، ارائه مدرک دبیرستان و شرکت در دوره‌های آماده سازی از شرایط پذیرش دانشجوی این دانشگاه در رشته پزشکی است.
  •   دانشگاه قاضی: این دانشگاه به دو زبان ترکی و انگلیسی تدریس می­کند و شهریه آن در تدریس ترکی و انگلیسی 51993.2 لیر معادل 6213 دلار است. شرکت در آزمون SAT ، اخذ نمره کل معدل 1200 از 1600  و نمره ریاضی 660 از 800 می­باشد. حداقل معدل دیپلم دبیرستان برای رشته های داروسازی، پزشکی و دندان‌پزشکی باید 18 باشد. شرکت در دوره‌های آماده‌سازی زبان انگلیسی الزامی است. حداقل نمره تافل باید 72-79 و آیلتس 5/6 باشد. همچنین سطح آزمون TOMER باید C1  باشد.
  •   دانشگاه اوسکدار: این دانشگاه به دو زبان ترکی و انگلیسی تدریس می­کند و شهریه آن در تدریس انگلیسی  73/125356 لیر معادل 15000 دلار است و در صورت تدریس به زبان ترکی  مبلغ 61/ 116999 لیر معادل 1400 دلار را از دانشجو اخذ می­نماید. شرکت در آزمون LYS، ارائه مدرک دیپلم دبیرستان با نمره حداقل 11 از 20، ارائه مدرک زبان ترکی و یا شرکت در دوره‌های زبان جهت آماده سازی از الزامات ورود به این دانشگاه است. دانشگاه‌های پزشکی ترکیه مانند استانبول، آنکارا، باشکنت، قاضی، حاجت تپه و کوچ، مورد تایید وزارت بهداشت ایران هستند.

رویکرد آموزشی تحصیل در ترکیه

  •   مانند بقیه کشورها ترکیه نیز سال اول و دوم به‌صورت تئوری به دانشجویان درس می­دهد.
  •   در سال سوم دروس عملی و انواع بیماری­ها به دانشجو آموزش داده می­شود.
  •   سال چهارم و پنجم دروس کاملا به صورت عملی است.
  •   در سال ششم یعنی سال آخر دانشجویان به‌عنوان یک پزشک در بیمارستان ها آموزش می بینند و در بیمارستان­های دانشگاه مشغول به کار می­شوند.

دانشگاه ­های پزشکی در ترکیه

این دانشگاه­ ها به نوع خصوصی و عمومی تقسیم می­شوند و دانشجویان قادر به ثبت‌نام در هر دو نوع می­باشند. تفاوت اصلی میان دانشگاه­ های خصوصی و دولتی ترکیه در میزان شهریه آن‌هاست.

مسلما شهریه دانشگاه­ های خصوصی از دانشگاه ­های دولتی بیشتر است اما شرایط ورود به این دانشگاه­ ها آسان‌تر است. دانشگاه استانبول، دانشگاه کوچ، دانشگاه حاجت‌تپه و دانشگاه آنکارا، از بهترین دانشگاه‌ها برای تحصیل پزشکی در ترکیه هستند. از جمله رشته‌های ارائه شده در دانشگاه­ های پزشکی ترکیه می‌توان موارد زیر را نام برد:

  •   داروسازی
  •   مدیریت سلامت
  •   سلامت عمومی
  •   دامپزشکی
  •   زیست پزشکی
  •   علوم سلامت
  •   دندان‌پزشکی
  •   پزشکی عمومی
  •   تغذیه مامایی و بیماران دیابتی
  •   فیزیوتراپی
  •   پرستاری
  •   و غیره

پزشکی در ترکیه، شرایط مدارک تحصیل،آزمون ها و هزینه ها

مدارک لازم جهت تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه

  •   فرم درخواست پذیرش
  •   گواهینامه پایان آموزش دبیرستان
  •   ارائه مدرک زبان انگلیسی اگر قصد تحصیل به زبان انگلیسی دارید
  •   داشتن توانایی مالی پرداخت هزینه های زندگی و شهریه دانشگاه
  •   پرداخت هزینه درخواست تحصیل در رشته پزشکی که حدود 35 تا 100 دلار است.
  •   ارائه مدرک قبولی در آزمون ورودی

شرایط اخذ ویزای تحصیلی

اخذ ویزای تحصیلی از سفارت ترکیه حدوداً دو ماه طول می‌کشد، همچنین داوطلب باید ظرف یک ماه پس از ورود به خاک ترکیه، جهت اخذ ویزا به دفاتر پلیس ترکیه مراجعه کند.

پس از پذیرش در دانشگاه پزشکی در ترکیه، باید در دانشگاه مورد نظر آزمون ورودی دهید. برای شرکت در این آزمون ابتدا باید ویزای تحصیلی دریافت نمایید. مدارکی که باید با در دست داشتن آن‌ها به سفارت ترکیه و یا دفتر کنسول ترکیه در محل زندگی خود تحویل دهید، به شرح زیر است:

  •   نامه پذیرش دانشگاه
  •   پاسپورت معتبر
  •   عکس
  •   پرداخت هزینه ویزا
  •   تکمیل فرم‌های مربوطه

هزینه مورد نیاز برای تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه

هزینه تحصیل رشته پزشکی در دانشگا‌ه‌های دولتی این کشور چیزی حدود 240 تا 1500 دلار در سال است اما شهریه­ دانشگاه­های خصوصی در این رشته حدود 1000 تا 2500 دلار می­باشد.

رقابت شدیدی بین متقاضیان تحصیل در رشته پزشکی در دانشگاه­های دولتی ترکیه وجود دارد و همچنین قبولی در آزمون YOS اندکی دشوار می­باشد. به همین دلیل افراد بسیاری خواهان تحصیل در دانشگاه­های دولتی ترکیه در رشته پزشکی هستند.

در صورتی که دانشجو بتواند نمره قبولی در آزمون یوس را کسب کند، سالیانه  باید حداکثر 1500 دلار به دانشگاه پرداخت کند. اگر بتواند در سال اول یا دوم  نمرات عالی کسب کند، بورسیه تحصیلی دریافت می کند.

دانشجویان می‌توانند از طریق بورسیه به صورت رایگان در ترکیه تحصیل کنند، همچنین نکته قابل توجه آن است که برخی دانشگاه­های دولتی  به دانشجوهای خود محل اقامت رایگان اعطا می­کنند و دانشجویان می‌توانند از امکانات آن استفاده کنند.

درآمد پزشکان در ترکیه

یک پزشک در ترکیه به‌طور میانگین ماهانه 15.552 لیر حقوق دریافت می کند و بیشترین درآمد یک پزشک 33.268 لیر اعلام شده است.

نتیجه‌گیری

ما در این مقاله سعی بر این داشتیم که تمامی جوانب و نکات پیرامون تحصیل پزشکی در ترکیه را پوشش داده و ابهامات ذهنی شما را برطرف کنیم. امیدواریم توانسته باشیم به سوالات شما درباره­ این موضوع پاسخ داده باشیم. مشاوران و کارشناسان زبده موسسه معتبر تحصیل در خارج مفتخرند که شما را در مسیر اهداف مهاجر تیتان یاری کنند.

سوالات متداول:

برای پذیرش در رشته پزشکی در ترکیه چه آزمون‌هایی در دانشگاه­ های این کشور گرفته می­شود؟

YOS و SAT

آیا به دانشجویان رشته پزشکی در ترکیه بورسیه تعلق می­گیرد؟

بله. اگر در آزمون یوس قبول شوید یا در سال اول یا دوم دانشگاه نمرات عالی کسب کنید، شامل بورسیه خواهید شد.

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *