مهاجرت به ترکیه از طریق کار و تحصیل، شرایط، مدارک و هزینه ها

5/5 - (2 امتیاز)

شرایط مهاجرت به ترکیه از طریق کار 

ترکیه از مهمترین کشورهای توریستی با آب وهوایی مطلوب است که در منطقه‌ اوراسیا قرار گرفته و از لحاظ جاذبه های گردشگری و توریستی در منطقه، حرف اول را در این زمینه می زند.

این کشور از لحاظ امکانات و مدرن بودن با کشورهای اروپایی برابری می­کند، در حالی که هزینه ای مقرون‌به‌صرفه­تر نسبت به کشور­های اروپایی دارد. همچنین این کشور با بکارگیری سیاست‌های مهاجر­پذیر خود، هرساله سرمایه ­گذاران و مهاجران زیادی از جمله ایرانیان را به خود جذب می­کند.

همچنین این کشور شهروندان دو تابعیتی را به رسمیت می­شناسد و مهاجران متقاضی شهروندی ترکیه مجبور به ترک تابعیت اصلی خود نیستند. در ادامه با سایت تحصیل در خارج همراه ما باشید تا شما را با شرایط مهاجرت به ترکیه بیشتر آشنا کنیم.

شرایط کلی کشور ترکیه

کشور ترکیه یک کشور اروپایی – آسیایی است که در مرز شرقی خود با ایران همسایه است. این کشور 769،630 کیلومتر مربع مساحت دارد و سی‌وهفتمین کشور جهان از لحاظ مساحت است.

طبق سرشماری سال 2021 جمعیت ترکیه  حدود 85،226،313 نفر است. زبان رسمی ترکیه، ترکی استانبولی و دین اکثریت مردم آن اسلام است. واحد پول کشور ترکیه لیر می­باشد و اقتصاد آن بر پایه کشاورزی، ساخت و ساز، گردشگری و حمل‌ونقل استوار است.

نرخ بیکاری در ترکیه در سال 2021، 9/13 درصد اعلام شده­ است.

روش­های مختلف برای مهاجرت به ترکیه

روش­های مهاجرت به ترکیه هرکدام معایب و مزایای خاص خود را دارند. برای کسانی که سودای مهاجرت به ترکیه را در سر می­پرورانند، شناختن این راه و روش‌ها ضروری است. روش‌های مهاجرت به ترکیه به شرح زیر است:

  1.  مهاجرت تحصیلی به ترکیه

تحصیل یکی از روش‌های مهاجرت به ترکیه و یا هر کشور دیگری است. این روش از کم ریسک ترین روش‌ها برای مهاجرت به ترکیه می­باشد؛ به همین دلیل، بسیاری از دانشجویان ایرانی به تحصیل در دانشگاه­ های برتر ترکیه ترغیب می‌شوند.

تحصیل 6 تا 14 سال در این کشور اجباری می باشد و در شرایطی که کودک خارجی در مدارس ترکیه ثبت نام کند، اداره آموزش و پرورش استان موظف به ارزیابی تحصیلی دانش‌آموز است. یعنی پس از سنجش کودک، اداره استانی تصمیم می­گیرد که دانش‌آموز باید در کدام مقطع ثبت­نام کند.

  •   آموزش پیش دبستانی: طول تحصیل در این دوره یک سال قبل از شش سالگی است و تحصیل در این مقطع اختیاری می­باشد.
  •       تحصیلات ابتدایی: طول تحصیل در این دوره چهار سال می­باشد و طبق قانون ترکیه اجباری است.
  •       راهنمایی (متوسطه اول): طول تحصیل این دوره همانند ابتدایی 4 سال می­باشد و اجباری است.
  •   دبیرستان (متوسطه دوم): طول این دوره مانند راهنمایی 4 سال می­باشد با این تفاوت که در بعضی از دبیرستان­ها یک سال جهت آموزش زبان  به دانش‌آموزان اضافه می­شود. تحصیل در این دوره اختیاری است.

انواع مدارس در ترکیه

مدارس متفاوتی در ترکیه جهت تحصیل دانش‌آموزان وجود دارد که هر کدام نقاط مثبت و منفی خاص خودشان را دارند. مدارس خصوصی ترکیه مناسب دانش‌آموزانی است که دوست دارند از امکانات آموزشی بهتری بهره مند شوند و یک زبان خارجی دیگری نیز یاد بگیرند.

مدارس دولتی ترکیه نیز تحصیل رایگان را برای افرادی متقاضی فراهم نموده­ است. یکی ­دیگر از انواع مدرسه در ترکیه مدارس بین المللی است که برای افرادی مناسب است که قصد دارند پس از گذراندن مقاطع ابتدایی در این کشور، در بهترین دانشگاه‌های دنیا پذیرش بگیرند.

مدارس ایرانی نیز در ترکیه وجود دارند که مخصوص خانواده ای است که قصد بازگشت به ایران را دارند و تمایل دارند که فرزندشان از معلم‌های ایرانی و سرفصل‌های درسی ایران بهرمند شوند.

تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه

کشور ترکیه عضو معاهده بولونیا می‌باشد و طبق این معاهده، مدارک اعطا شده توسط دانشگاه‌های این کشور در اروپا و امریکا نیاز به معادله سازی نداشته و معتبر می­باشند.

کشور ترکیه از جمله کشورهای موفق در زمینه اعطای بورسیه های تحصیلی به دانشجویان بین المللی است که در برنامه‌های مبادلاتی بورسیه اراسموس، طرح انتقال دانشجویان مولانا و همچنین طرح تبادل دانشجویی فارابی حضور فعال دارد و امکان تحصیل ارزان برای دانشجویان خارجی را فراهم نموده ­است.

پس از 5 سال تحصیل در این کشور شما قادر هستید که اقامت دائم دریافت کنید و در جهت آینده شغلی و اجتماعی در این کشور تلاش کنید. برخی از کالج‌ها و مراکز آموزشی ترکیه، به دانشجویان زبان­های ترکی و انگلیسی و فرانسوی و… می‌آموزند و دانشجویان را جهت قبولی در دانشگاه­ها آماده می­کنند.

از جمله رشته های پر­متقاضی جهت تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه می‌توان دندانپزشکی، پزشکی، پرستاری، مهندسی ‌برق، مهندسی نفت و پرستاری را نام برد.

  1. مهاجرت کاری به ترکیه

از روش­های معمول مهاجرت به ترکیه، یافتن کار در این کشور است. افراد متقاضی مهاجرت کاری در ترکیه نیاز به یک جاب‌آفر و یا همان دعوت­نامه کاری از جانب کارفرمای ترکی دارند.

خارجی­ های جویای کار در ترکیه، برای یافتن شغل در این کشور باید به نزدیک­ترین دفاتر کنسولی ترکیه در کشور محل اقامت خود مراجعه نمایند و مدارک لازمه مانند پاسپورت معتبر و فرم درخواست ویزا و جاب‌آفر کارفرمای ترکی را ارائه دهند.

کارفرمای ترکی نیز باید مدارک لازم یعنی فرم استخدام نیرو، گزارش سود و زیان در سال­ های اخیر و درخواست اجازه کار را به وزارت کار و تامین ترکیه ارائه دهد، که این درخواست توسط این وزارت‌خانه یا تایید یا رد می­شود.

در صورت تایید مجوز کار توسط وزارت کار و تامین اجتماعی ترکیه، فرد خارجی باید هزینه ای مبنی بر حق مجوز کار، ویزای ورود و هزینه اقامت در ترکیه را به دفتر کنسولی پرداخت نماید.

فرد خارجی جویای کار باید بلافاصله بعد از ورود به خاک ترکیه یعنی قبل از شروع به کار، ظرف یک ماه به اداره پلیس محلی ترکیه مراجعه و ثبت‌نام کند تا اجازه کار را دریافت نماید.

  1. مهاجرت از طریق ازدواج

افراد زیادی خواهان مهاجرت به ترکیه از این طریق هستند و مایلند از طریق ازدواج در ترکیه تابعیت این کشور را به‌دست بیاورند. اما نکته قابل توجه این است که اخذ تابعیت ترکیه از طریق ازدواج به صورت خودکار بدست نمی‌آید؛ یعنی برای اخذ تابعیت ترکیه در صورت ازدواج با یک فرد ترکی، باید حداقل سه سال از ازدواج آن‌ها گذشته باشد و هنوز هم ادامه داشته باشد. در این صورت با داشتن شرایط زیر می‌توانند برای اخذ تابعیت ترکیه اقدام نمایند:

  •   زوجین باید در یک خانواده زندگی کنند.
  •   زوجین باید از کارهایی که به وحدت ازدواج خدشه وارد می‌کند اجتناب کنند.
  •   درصورتی که زوج ترکیه‌ای پس از ثبت درخواست فوت کند، لزومی ندارد که متقاضی بند اول را رعایت کند.
  •   شخص خارجی نباید تهدیدی برای امنیت ملی و نظم عمومی ترکیه داشته باشد.

اگر متقاضی تمام شرایط بالا را رعایت­ کند، با این حال وزارت امور داخلی ترکیه مختار است که در مورد اعطا و یا عدم اعطای تابعیت به شخص خارجی، تصمیم بگیرد و کمیسیون مربوطه سعی بر این دارد که واقعی و یا غیرواقعی بودن ازدواج را ثابت کند.

مهاجرت به ترکیه از طریق کار و تحصیل

  1. مهاجرت به ترکیه از طریق سرمایه گذاری

مهاجرت به ترکیه از طریق سرمایه گذاری به طرق مختلفی صورت می­گیرد و هر یک از این روش‌ها به نحوی موجب اعطای تابعیت ترکیه توسط دولت می­شود. دولت ترکیه به سرمایه­گذاران اجازه داشتن حقوق برابر و تعهدات یکسان با سرمایه گذاران محلی می دهد؛ بنابراین شرایط سرمایه گذاری همان شرایطی است که برای سرمایه گذاران محلی برقرار است. از جمله این شروط می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  سرمایه گذاری از طریق ثبت شرکت و کارآفرینی

سرمایه گذاران خارجی همانند سرمایه گذاران محلی ترکیه می­توانند با تاسیس پنج نوع شرکت در این کشور تابعیت این کشور را اخذ کنند. این پنج نوع شرکت عبارتند از: شرکت تعاونی، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت جمعی، شرکت سهامی و شرکت فرماندهی

هزینه مورد نیاز برای ثبت شرکت در این کشور بسته به نوع شرکت متفاوت است. مثلا برای ثبت شرکت از نوع مسئولیت محدود، باید حدود 100000 لیر ترکیه سرمایه­گذاری شود. سرمایه گذاری با ثبت شرکت پس از هشت سال اقامت موقت، موفق به دریافت اقامت دائم می­شود.

  • سرمایه گذاری از طریق سپرده بانکی

برای اخذ تابعیت از این روش باید حداقل 500000 دلار آمریکا و یا معادل ارز خارجی آن و یا لیر ترکیه سپرده گذاری کند و تا سه سال مبلغ را برداشت نکند.

  • سرمایه گذاری از طریق اوراق قرضه

افراد با این روش نیز می­توانند تابعیت ترکیه را دریافت کنند به شرطی که حداقل 500000 دلار آمریکا یا ارز خارجی معادل آن و یا لیر ترکیه،  اوراق قرضه دولتی خریداری کنند و تا سه سال حق انتقال و یا فروش آن را ندارند.

  •  سرمایه گذاری از طریق خرید سهام

در این روش باید سرمایه گذاری حداقل 500000 دلار آمریکا و یا ارز خارجی معادل آن و یا لیر ترکیه، سهام خریداری کند و تا سه سال حق انتقال و یا فروش آن را ندارد.

  •  سرمایه گذاری از طریق خرید ملک

این روش از ساده ترین روش ها برای مهاجرت و اخذ اقامت در ترکیه است. در این روش سرمایه گذاری باید یک ملک به ارزش حداقل 250000 دلار خریداری کند و تا سه سال نباید آن را بفروشد.

  1. مهاجرت به ترکیه از طریق پناهندگی

بیشترین تعداد پناهندگان جهان در ترکیه هستند و این کشور عضو کنوانسیون پناهندگان 1951 و پروتکل ۱۹۶۷ می­باشد و افراد واجد شرایط پناهندگی می­توانند برای دریافت آن به دولت ترکیه درخواست پناهندگی بدهند.

پناهنده به شخصی اطلاق می‌شود که بخاطر داشتن ملیت، مذهب و عضویت در یک گروه خاص، از کشور خود فرار کرده و به‌دلیل عدم داشتن امنیت جانی، توانایی بازگشت به کشور خود را ندارد. اگر مدارکی برای اثبات این موضوع داشته باشد، از حقوق و مزایای این کنوانسیون برخوردار خواهد شد.

شهرهای مهم ترکیه برای زندگی

ترکیه 81 استان دارد که برخی از شهرهای آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند و برای کار و زندگی مناسب‌تراند. به همین دلیل به‌عنوان مقصد مهاجرتی مورد توجه قرار می­گیرند. شهرهایی مانند: بورسا، استانبول، آنتالیا، ازمیر، وان، آنکارا، مارماریس و ترابزون.

نتیجه‌گیری

در آخر باید بگوییم که شرایط هر فرد مشخص می­کند که کدام روش برای مهاجرت او مناسب تر است. با این وجود تجربه برخی افراد ثابت کرده ­است که خرید مستغلات در ترکیه آسان ترین راه اخذ تابعیت ترکیه به‌شمار می­رود.

نه تنها می­توانند برای خود و همسرشان تابعیت ترکیه اخذ کنند، بلکه می‌توانند برای فرزند زیر 18 سال و فرزند بالای 18 سال دارای شرایط خاص خود، تابعیت ترکیه بگیرند.

سعی ما در این مقاله بر این بود که به شما نکات و مزایای انواع مهاجرت به کشور ترکیه را بیان کنیم و شما را از راه‌های ممکن مهاجرت به ترکیه مطلع سازیم.

امیدواریم که توانسته باشیم تا حدودی با این مقاله شما را یاری نماییم. موسسه معتبر تحصیل در خارج با بکارگیری بهترین مشاوران و کارشناسان خود در زمینه مهاجرت به ترکیه، مفتخر است که شما را به مقاصد مهاجرتی خود برساند.

سوالات متداول:

حداقل ارزش ملک در ترکیه که باید توسط سرمایه گذار خریداری شود چقدر است؟

250000 دلار آمریکا

شهرهای مناسب مهاجران در ترکیه کدامند؟

ترابزون، آنکارا، استانبول، وان، ازمیر، بورسا و مارماریس

 

 

 

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *