شرایط تحصیل در مقطع کارشناسی ترکیه
امروزه یکی از دغدغههای دانشجویان، تحصیل در یک دانشگاه معتبر و شناخته شده است. انتخاب کشور ترکیه برای تحصیل در مقطع کارشناسی میتواند مقصدی عالی برای کسب یک مدرک معتبر باشد. براساس توافقنامه بولونیا، دانشگاههای دولتی و خصوصی کشور ترکیه، دورههای تحصیلی خود را مانند کشورهای اروپایی برگزار میکنند. سیستم آموزشی کشور ترکیه مطابق با سیستم آموزشی کشور آمریکا است و استانداردهای لازم را دارد. در سالهای اخیر کشور ترکیه برای جذب دانشجویان بینالمللی تعداد دانشگاههای خود را دو برابر کرده است.
آنچه در ادامه خواهید خواند :
از طرفی افرادی که قصد مهاجرت به کشور ترکیه را دارند، با استفاده از ویزای تحصیلی میتوانند با صرف هزینه کمتری پس از فارغالتحصیلی، ویزای خود را به ویزای کاری تبدیل کرده و در کشور ترکیه اقامت دائمی داشته باشند. همچنین دانشگاههای کشور ترکیه هرساله بورسیههایی برای متقاضیان بینالمللی ارائه میدهند. نزدیکی کشور ترکیه به ایران، مشابهت فرهنگی، شرایط آسان برای پذیرش و…، از دیگر موارد تاثیرگذار و مهم برای انتخاب کشور ترکیه از سوی افراد هستند. در این مقاله تمامی نکات ضروری در رابطه با تحصیل کشور ترکیه را برای شما شرح خواهیم داد، پس با ما در سایت تحصیل در خارج همراه باشید.
تحصیل در مقطع کارشناسی کشور ترکیه
اولین شرط تحصیل در کشور ترکیه برای مقطع کارشناسی، داشتن مدرک دیپلم است. متقاضیان جهت تحصیل باید در یکی از آزمونهای YOS یا SAT شرکت و موفق به کسب نمره قبولی شوند. اما یکی از عوامل مهم جهت تحصیل در کشور ترکیه داشتن تسلط کامل به زبان ترکی یا انگلیسی است. برای این منظور متقاضیان باید در آزمونی به نام تومر شرکت کنند. آزمون تومر مشابه با آزمونهای زبان انگلیسی آیلتس و تافل است که جهت سنجش متقاضیان برگزار میشود. این آزمون از قسمتهای مختلفی تشکیل شده است. هر یک از دانشگاههای کشورهای گوناگون مقررات خاصی برای پذیرش داوطلب دارند. ارائه مدرک معتبر و قابل قبول تومر و YOS جهت اخذ پذیرش ضرورت دارد.
مدارک لازم جهت اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی کشور ترکیه
- ارائه مدرک معتبر زبان انگلیسی آیلتس حداقل با نمره 6 یا تافل با حداقل نمره 90 و یا زبان ترکی حداقل با نمره B1
- ارائه ریز نمرات آخرین مدرک تحصیلی و ترجمه شده به زبان ترکی یا انگلیسی
- مدرک قبولی در آزمونهای ورودی دانشگاه
- کپی مدرک پاسپورت معتبر
- کپی شناسنامه در صورت لزوم
- ارائه رزومه تحصیلی
- ارائه گواهی تمکن مالی
- تکمیل فرم درخواست
- عکس پاسپورتی
اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه در مقطع کارشناسی
turkiyeburslari یکی از بورسیههای تحصیلی ارائه شده توسط دانشگاههای کشور ترکیه برای دانشجویان بینالمللی است. دریافت این بورسیه شرایط خاصی دارد. متقاضیان باید حداقل سن 18 سال و حداکثر سن 21 سال داشته باشند. علاوهبراین معدل آخرین مدرک تحصیلی آنان باید حداقل 15 باشد و مدرک معتبر زبان نیز ارائه کنند.
در بین دانشگاههای کشور ترکیه دانشگاه عبداللهگل بیشترین تعداد افراد را در مقطع کارشناسی بورسیه میکند. بورسیه تحصیلی که به دانشجویان ارائه میشود، مواردی از قبیل دوره آموزشی زبان ترکی به مدت یک سال، بهره مندی از بیمه درمانی رایگان، حمالونقل رایگان، اقامت رایگان در خوابگاه دانشجویی، تخفیف هزینههای شهریه از 20 تا 100 درصد و پرداخت 700 لیر کمک هزینه زندگی را پوشش میدهد.
مزایای تحصیل در مقطع کارشناسی کشور ترکیه
کشور ترکیه یک مقصد ایدهآل برای تحصیل دانشجویان در مقطع کارشناسی است. چرا که کیفیت آموزشی دانشگاههای آن همانند کشورهای اروپایی است اما هزینه تحصیل در آن بسیار پایین میباشد. مدرک تحصیلی که دانشگاههای کشور ترکیه در رشتههای مختلف بهویژه رشتههای پزشکی و پیراپزشکی به دانشجویان ارائه میدهند، در سایر کشورها از اعتبار بالایی برخوردار است. یکی از مزایای مهم تحصیل در کشور ترکیه، این است که دانشجویان بینالمللی میتوانند به صورت پارهوقت به کار دانشجویی مشغول شوند. دانشجویان از این طریق میتوانند تعامل خود را با مردم این کشور افزایش دهند.
دانشجویان واجد شرایط پس از دریافت مجوز از وزارت کار وامور اجتماعی کشور ترکیه، به مدت 30 ساعت در هفته میتوانند به کار دانشجویی مشغول شوند. در تعطیلات رسمی و فصل تابستان دانشجویان به صورت تمام وقت میتوانند به فعالیت بپردازند. انجام کار دانشجویی در کشور ترکیه قوانینی دارد، از جمله این قوانین میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دانشجویان مجاز به کار در مراکز دولتی و خصوصی ترکیه نمیباشند.
- دانشجویان مقاطع کاردانی و کارشناسی در کشور ترکیه، برخلاف دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری نمیتوانند در سال اول تحصیل خود مشغول به کار شوند.
عدم نیاز به دریافت ویزای تحصیلی برای متقاضیان ایرانی به دلیل روابط خوب بین کشور ترکیه و ایران، یکی دیگر از مزیتهای تحصیل در این کشور میباشد. به همین دلیل دانشجویان ایرانی میتوانند به مدت 3 ماه در این کشور به صورت قانونی اقامت داشته باشند.
از طرفی اکثر دانشجویان خارجی که در کشور ترکیه در حال تحصیل هستند، تمایل دارند پس از دریافت مدرک تحصیلی اقامت دائم این کشور را دریافت و مشغول به کار شوند. به همین دلیل کشور ترکیه امکان تمدید اقامت را برای دانشجویان پس از فارغالتحصیلی، جهت یافتن کار مناسب فراهم کرده است. رزومه معتبر، مجوز قانونی از وزارت کار، تسلط در زبان ترکی و…، شانس شما را برای پیدا کردن یک شغل مناسب افزایش میدهد.
خوابگاههای کشور ترکیه در دو نوع خصوصی و دولتی به دانشجویان ارائه میشوند. امکانات رفاهی و تجهیزات خوابگاههای خصوصی به مراتب کیفیت بالاتری نسبت به دانشگاههای دولتی دارند. در صورتی که دانشجو بورسیه نباشد، شهریه پرداختی وی شامل تمامی هزینههای برق، آب، گاز، اقامت و… میشود. شهریه ماهانه اقامت در خوابگاه دانشجویی حدود 45 لیر است.
همراهان افراد متقاضی تحصیل میتوانند با ویزای توریستی به مدت 3 ماه در کشور ترکیه اقامت داشته باشند. پس از اتمام این دوره همراهان جهت دریافت اقامت دو ساله میتوانند اقدامات لازم را انجام دهند. مطابق با قوانین، همراهان شامل همسر و فرزندان زیر 18 سال هستند. توجه داشته باشید که برادر، خواهر، پدر و مادر جزو همراهان محسوب نمیشوند.
معادل سازی مدارک در کشور ترکیه
یکی از شرایط لازم جهت تحصیل در دانشگاههای کشور ترکیه، معادل سازی مدارک تحصیلی دانشجو است. در صورتی که این کار را انجام ندهید، مدرک تحصیلی شما در ترکیه به رسمیت شناخته نمیشود. برای معادل سازی مدارک لازم است که متقاضیان در آزمونی به نام STS شرکت و نمرات قابل قبولی به دست آورند. روند معادل سازی مدارک توسط سازمان آموزش و پرورش کشور ترکیه انجام میشود. همچنین فرایند معادل سازی برای مقاطع دبیرستان و دانشگاه به دو صورت متفاوت ارزیابی میشود.
- مقطع ابتدایی تا دبیرستان: در این مقطع تمامی مدارک 12 سال تحصیلی دانشجو مورد ارزیابی قرار میگیرد. در صورتی که دوره تحصیلی شما مربوط به نظام قدیم باشد، ارائه مدرک دیپلم و پیشدانشگاهی ضرورت دارد. در غیر این صورت ارائه ریز نمرات سال تحصیلی دوازدهم و دانشنامه کفایت میکند.
- مقطع دانشگاهی: در این دوره مدارک مقطع تحصیلی قبلی و ریز نمرات معادل سازی میشوند. روند معادل سازی میتواند 3 ماه تا یک سال طول بکشد.
هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی کشور ترکیه
هزینههای تحصیل در مقطع کارشناسی در کشور ترکیه، براساس نوع دانشگاه و مقطع تحصیلی برای هر دانشجو متفاوت است. متقاضیان جهت تحصیل در دانشگاههای دولتی کشور ترکیه ملزم به پرداخت 250 تا 1500 دلار شهریه سالانه برای دانشگاههای دولتی و 5000 تا 20000 دلار برای تحصیل در دانشگاههای خصوصی میباشند. نوع زبان تدریسی دانشگاهها نیز بر میزان شهریه تأثیرگذار است. البته برخی متقاضیان برای بورسیه شدن در مقطع کارشناسی یا بالاتر میتوانند درخواست خود را در زمان مقرر به دانشگاه مربوطه ارسال کنند. بهطورکلی هزینه زندگی دانشجویی بین 350 تا 500 دلار متغیر است.
جمعبندی
بهطورکلی اخذ اقامت کشورهای مختلف جهت تحصیل در آنها فرآیندی تقریبا دشوار میباشد. از طرفی نمیتوان انجام این کار را به هر فردی واگذار کرد. سایت رسمی تحصیل در خارج خدمات مختلفی در زمینه مهاجرت تحصیلی به شما عزیزان ارائه میکند. ما در این مقاله تمامی نکات لازم تحصیل در مقطع کارشناسی را برای شما شرح دادیم. در صورت هرگونه سوال میتوانید با مشاوران سایت تحصیل در خارج ارتباط برقرار کنید.
سوالات متداول
چگونه میتوانیم برای تحصیل در مقطع کارشناسی کشور ترکیه اقدام کنیم؟
در ابتدا لازم است که دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب کنید و پس از آن برای ارسال مدارک، اقدامات لازم را انجام دهید.
داشتن مدرک زبان برای تحصیل کارشناسی کشور ترکیه ضرورت دارد؟
خیر. ارائه مدرک زبان برای تحصیل در دانشگاههای کشور ترکیه الزامی نیست. دانشجویان در حین تحصیل میتوانند به صورت رایگان در کلاسهای زبان ترکی شرکت کنند.
بدون دیدگاه