کارشناسی‌ ارشد در ترکیه

5/5 - (4 امتیاز)

شرایط تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه

استقبال ایرانیان از ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی، بالاخص کارشناسی‌ارشد، در سال‌های اخیر غیرقابل اجتناب است. به دلیل اینکه علاقمندان به ادامه تحصیل تمایل دارند که از کیفیت آموزش و امکانات بالاتر، فرصت‌های شغلی مناسب‌تر، استفاده از محضر اساتید زبده‌تر و همچنین حضور در دانشگاه‌هایی با رنک بهتر بهره‌مند باشند. حتی ممکن است متقاضیان تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی، در دانشگاه‌های ضعیف‌تری تحصیل کرده باشند و بخواهند این تجربه نه‌چندان قابل قبول را با تحصیل در دانشگاه‌های برتر ایران و جهان جبران کنند. لازم به ذکر است که به علت ناپایداری وضعیت ارز و ارزش پولی، کشورهای همسایه مقاصد به‌صرفه‌تری نسبت به سایر کشورها برای مهاجرت تحصیلی ایرانیان محسوب می‌شوند.

با توجه به این که کشور ترکیه عضو معاهده بولونیا می‌باشد، لذا آن دسته از فارغ‌التحصیلان کارشناسی‌ارشد که تمایل به تحصیل در مقاطع تحصیلی بالاتر در کشور‌های اروپایی را دارند، می‌توانند این کار را بدون تبدیل مدارک و دردسر‌های این‌چنینی انجام دهند. حال می‌خواهیم با هم شرایط و مدارک مورد نیاز برای تحصیل در مقطع کارشناسی‌ارشد در ترکیه را بررسی نماییم، پس با ما در سایت تحصیل در خارج همراه باشید.

تحصیل در مقطع کارشناسی‌ ارشد

 yüksek lisans نامی است که در ترکیه به کارشناسی‌ارشد می‌گویند. می‌دانیم که ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی‌ارشد بسته به زبان، مدت دوره و تعداد واحدها در هر کشور متفاوت است. از ارکان مهم تحصیل در کشور ترکیه، تسلط به زبان ترکی است، چون شما قطعا برای پیدا کردن شغل و برطرف کردن نیازهای روزانه، نیازمند زبان ترکی هستید. همچنین تسلط به زبان انگلیسی نیز در کنار تسلط به زبان ترکی، می‌تواند کمک شایانی به یافتن شغل‌های بهتر و مناسب‌تر به شما کند. 

در میان کشورهای همسایه ایران، کشور ترکیه از لحاظ داشتن کیفیت زندگی بالاتر و در عین حال مقرون‌به‌صرفه بودن و همچنین داشتن دانشگاه‌هایی با رنک عالی در رتبه بندی Qs، مقصد بسیاری از هموطنان متقاضی تحصیلات تکمیلی مخصوصا کارشناسی‌ارشد است. علاوه‌براین به دلیل سهولت مهاجرت و بالا بردن رزومه خود، جهت مهاجرت به کشورهای اروپایی، آمریکا، کانادا و…، کشور ترکیه به‌عنوان پلی رابط میان دانشجویان متقاضی و اهدافشان قلمداد می‌شود.

مدارک مورد نیاز دانشجویان کارشناسی‌ ارشد در ترکیه

 جهت تحصیل در مقطع کارشناسی‌ارشد در کشور ترکیه، بسته به دانشگاه مورد نظر، مدارکی مورد نیاز است که می‌بایست حداقل شرایط پذیرش در رشته و دانشگاه مورد نظر را دارا باشید. پس از آن دانشگاه رزومه شما را بررسی ‌می‌کند و به طبع هرچه رزومه و نمرات بهتر و قوی‌تری داشته باشید، شانس پذیرش شما بالاتر است. لازم به ذکر است که شرایط لازم برای آن دسته از دانشجویانی که شهروند دائم ترکیه هستند، با دانشجویان خارجی متفاوت است. در ادامه قصد داریم مدارک مورد نیاز تحصیل در رشته کارشناسی‌ارشد در ترکیه را برای شما بازگو کنیم.

  • مدارک مربوط به آزمون‌های زبان که بسته به دانشگاه‌ مورد نظر، در انگلیسی و ترکی متغیر است.
  • پاسپورت معتبر
  • رزومه معتبر و بروز تحصیلی و پژوهشی
  • کسب حداقل نمرات مورد نیاز دانشگاه‌ها در آزمون‌های GMAT ,GRE ,ALES که بسته به دانشگاه‌های مختلف متفاوت است.
  • انگیزه نامه تحصیلی و پژوهشی
  • توصیه نامه یا recommendation از یک یا دو استاد
  • شرکت در آزمون ورودی و یا مصاحبه دانشگاه‌های ترکیه
  • مدرک کارشناسی به همراه ریز نمرات و ترجمه مدارک به زبان ترکی یا انگلیسی

نکته مهم قابل ذکر آن است که برای شرکت در دوره‌های آموزش محور کارشناسی‌ارشد در کشور ترکیه، نیاز به ارائه مدرک Ales نیست. 

شرایط اقامت و کار حین تحصیل در مقطع کارشناسی‌ ارشد در ترکیه

دانشجویان مقطع کارشناسی‌ارشد در کشور ترکیه می‌توانند ۲۰ساعت در هفته کار کنند و این امر کاملا قانونی است. همچنین دانشجویان متقاضی اقامت تحصیلی در این کشور، به مدت سه ماه مهلت دارند که برای اقامت دانشجویی خود اقدام کنند؛ در غیر این صورت اقامت آنان خلاف قانون تلقی شده و عواقبی چون دیپورت از ترکیه را در بردارد. نکته مهم و قابل توجه این است که پس از هشت سال اقامت قانونی در این کشور، شما قادر به اخذ اقامت ترکیه هستید. همچنین سال‌های اقامت دانشجویی هنگام اقدام برای اقامت دائم برای این کشور نصف خواهند شد. 

 

شهریه دانشگاه‌های مختلف ترکیه جهت تحصیل در مقطع کارشناسی‌ ارشد

همانطور که می‌دانید شهریه هر دانشگاه برای کارشناسی‌ارشد در ترکیه با هم متفاوت است و با توجه به نوع رشته متقاضیان، باید هزینه‌های متفاوتی بپردازند.

  •   پژوهش محور: کارشناسی‌ارشد پژوهش محور در دانشگاه‌های دولتی شهریه‌ای رایگان دارد اما در دانشگاه‌های خصوصی حداقل ۸۰۰۰ لیر و حداکثر ۱۳۰۰۰۰ لیر می‌باشد.
  •   دانش محور: کارشناسی‌ارشد دانش محور در دانشگاه‌های دولتی شهریه‌ای حدود حداقل ۴۰۰۰ لیر و حداکثر۱۶۰۰۰ لیر دارد و در دانشگاه‌های خصوصی شهریه‌ای حدود حداقل ۹۰۰۰ لیر و حداکثر۸۰۰۰۰ لیر است.
  •   تحصیل به‌صورت آنلاین: تحصیل در مقطع کارشناسی‌ارشد به صورت آنلاین در دانشگاه‌های دولتی هزینه‌ای حدود ۴۵۰۰ تا ۱۱۵۰۰ لیر و در دانشگاه خصوصی هزینه‌ای حدود ۶۴۰۰ لیر تا ۳۴۵۰۰ لیر دربر دارد.

 

بورسیه در مقطع کارشناسی‌ ارشد در ترکیه

دولت ترکیه بورسیه‌هایی برای دانشجویان نخبه دانشگاه‌های این کشور، با رزومه‌های آکادمیک و پژوهشی قوی، در جهت رشد و پیشرفت علمی ترکیه فراهم نموده است. این بورسیه‌های تحت عنوان اسکالرشیپ یا فاند، بسته به ظرفیت علمی و تخصصی افراد، به دانشجویان تعلق می‌گیرد. از جمله این بورسیه‌ها TUBITAK و ترکیه بورسلاری هستند. لازمه بهره‌مندی از این بورسیه ها، کسب نمرات بالا در امتحاناتی مانند ALES ,GRE ,GMAT است. لازم به ذکر است که بورسیه‌های کشور ترکیه هزینه تحصیل، زندگی و روزمره دانشجو را پوشش می‌دهد. 

 

تحصیل ارشد در ترکیه

بیمه سلامت تحصیلی دانشجویان در ترکیه

دولت ترکیه حدود ده سال است که بیمه سلامت عمومی را آغاز کرده است؛ یعنی طبق قانون تمامی شهروندان ترکیه می‌بایست بیمه سلامت داشته باشند. با استفاده از این بیمه تمامی کسانی که اقامت ترکیه یا شهروند ترکیه هستند، قادر به دسترسی به خدمات بهداشتی این کشور می‌باشند. همچنین دانشجویان خارجی مقیم ترکیه نیز طبق قانون این کشور می‌توانند در محدوده بیمه سلامت ترکیه خدمات سلامتی بهداشتی دریافت کنند.

نتیجه‌گیری

تحصیل در مقطع کارشناسی‌ارشد در کشور ترکیه فرصت خوبی برای دانشجویان ایرانی می‌باشد، چون کشور ترکیه از لحاظ فرهنگ و آداب رسوم نزدیک به ایران است و سوای کیفیت زندگی و مقرون‌به‌صرفه بودن هزینه‌ها ، دارای دانشگاه‌های عالی است. همچنین همانطور که مطلع هستید مهاجرت به آمریکا و اروپا از طریق ترکیه کار بسیار آسان‌تری می‌باشد. نکته قابل تامل و شاید وسوسه‌انگیز درباره مهاجرت تحصیلی به ترکیه، مخصوصا برای افراد متاهل این است که دولت ترکیه به شما امکان اخذ ویزای همراه از همان ابتدای ورود به ترکیه، تحت عنوان ویزای همراه تحصیلی می‌دهد. یعنی شما می‌توانید همراه با اخذ ویزای تحصیلی خود، برای همسر و فرزند زیر 18 سال خود نیز ویزای همراه دریافت نمایید.

ما در این مقاله سعی داشتیم مزایا و شرایط تحصیل در مقطع کارشناسی‌ارشد در ترکیه را برای شما شرح دهیم. مشاورین معتبر مهاجرتی سایت تحصیل در خارج به سوالات شما در رابطه با مهاجرت تحصیلی به ترکیه پاسخ خواهند داد. امیدواریم توانسته باشیم برخی از ابهامات ذهنی شما را برطرف کرده باشیم.

سوالات متداول

آیا دانشجویان در کشور ترکیه بیمه می‌شوند؟

بله. شما بعد از اخذ ویزای تحصیلی خود، طبق قانون ترکیه تحت پوشش بیمه سلامت هستید و می‌توانید از امکانات بهداشتی این بیمه استفاده کنید.

آیا شهریه دانشگاه‌های دولتی ترکیه رایگان است؟

بله. در رشته‌های پژوهش محور دانشگا‌ه‌های دولتی ترکیه،  از شما شهریه‌ای دریافت نمی‌کنند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *