اقامت ترکیه از طریق ازدواج

5/5 - (4 امتیاز)

مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج

یکی از راه‌های مهاجرت به ترکیه و گرفتن اقامت دائم این کشور، ازدواج است. برای دریافت اقامت از این طریق، چالش‌هایی پیش روی شما خواهد بود که در این مقاله قصد داریم تمام موارد را به شکل قانونی و کامل برای شما شرح دهیم، تا در مسیر گرفتن اقامت دچار مشکلات یهویی نشوید.

همان‌طور که می‌دانید گرفتن اقامت در کشور ترکیه از طریق مختلفی همچون کار، سرمایه گذاری، تحصیل و… امکان‌پذیر است، اما یکی دیگر از ای راه‌ها از طریق ازدواج است. دقت کنید که در این روش باید تمام قوانین را رعایت کنید و الزامات قانونی را به جا آورید. در ادامه همراه ما باشید تا در سایت تحصیل در خارج شما را با قوانین و شرایط مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج بیشتر آشنا کنیم.

مراحل اقامت در ترکیه از راه ازدواج

بر اساس قوانین کشور ترکیه، هرگاه یک خانم و یا آقا با یک شهروند ترکیه‌ای ازدواج می‌کند، حق تقاضای شهروندی را خواهد داشت. هر چند در این مسیر باید شرایط خاصی رعایت شود، اما این روش می‌تواند در نهایت به کسب اقامت و شهروندی ختم شود. دو شرط اساسی برای این ازدواج به شرح زیر است:

  1. هدف ازدواج باید فقط تشکیل خانواده و تداوم آن بوده، نه اینکه صرفا جهت دریافت اقامت صورت گرفته باشد.
  2. فردی که با شهروند ترکیه‌ای ازدواج می‌کند باید شرایط قانونی پذیرش را داشته باشد. یعنی تهدیدی برای امنیت ملی کشور نباشد و در تمام زندگی، به قوانین کشور احترام بگذارد.

قوانین مهاجرت در ترکیه از طریق ازدواج

  • باید این را بدانید که برای درخواست اقامت از این طریق باید حتما 3 سال از ازدواج گذشته باشد. در غیر این صورت اقدام برای دریافت تابعیت بی‌حاصل خواهد بود.
  • در دوران ازدواج باید حسن نیت فرد اثبات گردد. یعنی متقاضی باید در طول رابطه زناشویی رفتار مناسبی داشته باشد.
  • فردی که با شهروند ترکیه‌ای ازدواج می‌کند نباید خطری برای امنیت ملی داشته باشد و از هرگونه تخلفی دوری کند.
  • اگر همسر فردی که تابع ترکیه است، قبل و یا در حین درخواست فوت کند و یا طلاق بگیرد، این شرط مهاجرت نادیده گرفته خواهد شد و باید راه دیگری را در نظر بگیرند.
  • ازدواج باید در یکی از مراجع قانونی مانند کنسولگری و یا دفاتر رسمی صورت گیرد. بدین ترتیب قابل استناد می‌باشد.

شرایط قانونی ازدواج در ترکیه

گرفتن اقامت دائم ترکیه کار آسانی نیست و افرادی که از طریق ازدواج برای اقامت درخواست می‌دهند، باید شرایط لازم را داشته باشند. ابن شرایط شامل:

  • تک همسری از اصلی‌ترین قوانین می‌باشد و باید رعایت شود.
  • توانایی ازدواج در طرفین وجود داشته باشد.
  • زوجی که قصد ازدواج دارد، نباید هر گونه رابطه خونی نزدیکی داشته باشند.
  • عدم وجود بیماری ها در هر دو طرف.
  • پایان دوره انتظار (این دوره 300 روز طول می‌‌کشد و خانمی که از ازدواج و یا رابطه قبلی خارج شده است، باید این مدت را در انتظار باشد تا مشخص گردد که آیا فرزندی از رابطه قبلی وجود دارد یا خیر. پس از گذشت این دوره خانم اجازه ازدواج را خواهد داشت).

اقامت از طریق ازدواج

اسناد و مدارک ضروری برای ازدواج در ترکیه

اگر قصد ازدواج در ترکیه را دارید باید مراحل زیر را پشت سر بگذارید و مدارک گفته شده را فراهم کنید. این مراحل شامل:

  • در اولین قدم لازم است درخواست ازدواج توسط عروس و داماد در شهرداری به زبان ترکی و حضوری تنظیم شود. نام این فرم evlenme beyannamesi می‌باشد.
  • اصل گذرنامه و شناسنامه قانونی باید همراه زوجین باشد و به شهرداری ارائه شود.
  • هر یک از عروس و داماد لازم است 6 قطعه عکس جهت ثبت در پرونده ارائه دهند.
  • اگر یکی از طرفین و یا هر دو تبعه خارجی هستند، باید مدارکی پیرامون محل اقامت مثل هتل و یا منزلی که اجاره کرده‌اند ارائه دهند.
  • ارائه گواهی سلامت و بهداشت از کلینیک‌هایی که مراجع آن را معرفی می‌کنند. (هر یک از دفاتر ازدواج یک یا چند کلینیک را برای دریافت گواهی بهداشت پیش از ازدواج معرفی می‌کنند که ضروری است به آن‌ها مراجعه شود و آزمایش‌های پیش از ازدواج آنجا انجام شود. این آزمایش‌ها معمولا به معاینه‌های پزشک عمومی، تعیین گروه خونی و همچنین آزمایشات مربوط به بیماری‌های مقاربتی از جمله HIV ، هپاتیت و سفلیس می‌باشد. در نهایت این آزمایش‌ها باید نشان دهنده این باشد که هر کدام از طرفین ازدواج فاقد بیماری‌های مسری باشند).
  • گواهی مبنی بر توانایی ازدواج (این گواهی نشان دهنده این است که فردی که برای ازدواج اقدام نموده است، مجرد است و یا قبلا طلاق گرفته است. این گواهی را مراکزی صادر می‌کنند که ثبت ازدواج را انجام می‌دهند و نتیجه این استعلام به شکل گواهی صادر می‌گردد).

مدت زمان دریافت اقامت در ترکیه از طریق ازدواج

علاوه بر زمانی که برای ارائه درخواست و تهیه تمام مدارک بالا ممکن است در انتظار بگذرانید، مرحله بررسی مدارکی که ارائه داده‌اید نیز زمان‌بر است. پس از ارائه مدارک، مدت زمانی لازم است که مراجع ذیصلاح اقدام به بررسی آن‌ها نمایند. گاها مشاهده شده که بخشی از مدارک جعلی بوده و همین امر موجب شده مدرک‌هایی که ارائه می‌دهید، هر یک  به شکل جداگانه استعلام شوند و نتیجه پس از بررسی به مراکزی که برای ثبت ازدواج هستند، اعلام ‌گردد. بهتر است بدانید بخشی از این بررسی‌ها ممکن است این باشد که اطلاعاتی که ارائه کرده‌اید با پرس‌وجو از اطرافیان مثلا همسایگان و یا حتی پلیس صحنه‌گذاری شوند. بنابراین تمام اطلاعات و اسنادی که برای این کار ارائه می‌دهید حتی‌الامکان دقیق و درست باشد تا در مرحله تحقیقات دچار چالش نشوید.

گرفتن پاسپورت ترکیه از طریق ازدواج

اگر تمام مراحل فوق را با موفقیت پشت سر گذاشتید و سه سال با فردی که تابعیت ترکیه را دارد ازدواج کردید، موفق به دریافت اقامت می‌شوید. کافیست برای دریافت گذرنامه مانند هر فرد دیگری اقدام کنید. زیرا پس از ثبت ازدواج با تبعه ترکیه شما به عنوان شهروند آن کشور شناخته خواهید شد و بلافاصله می‌توانید برای دریافت پاسپورت تقاضا دهید. فرآیند دریافت گذرنامه ترکیه تنها چند روز به طول می‌انجامد و به راحتی آن را دریافت خواهید کرد. جالب است بدانید با گذرنامه ترکیه می‌‌توانید به بسیاری از کشورهای دنیا بدون نیاز به ویزا سفر کنید.

آزمایش‌های قبل از ازدواج می‌توانند از بروز بسیاری از مشکلات که ممکن است در آینده، زندگی فرزندتان و همچنین روابط عاطفی بین شما را تحت تاثیر قرار دهد، جلوگیری کنند. برای اینکه زندگی سالم و پر از نشاط داشته باشید، عشق بین زوجین لازم است اما کافی نیست. اطلاع از وضعیت سلامتی طرفین هم امری است که اهمیت بسیاری دارد و با اطلاع از آن می‌توان از اختلافات بعدی جلوگیری کرده و زندگی پرنشاطی را در کنار هم دارا بود.

آزمایش قبل از ازدواج

همیشه پیشگیری بهتر از درمان است، بنابراین برای داشتن رابطه‌ای شاد و فرزندی سالم و در نهایت زندگی‌ای پرنشاط، آزمایش‌های قبل از ازدواج براساس اطلاعاتی که مشاور از زوجین می‌گیرد، باید برای آنها طبق سوابق بیماری‌هایی که در خانواده هرکدام وجود داشته و در نظر گرفتن احتمال به ارث رسیدن آن به فرزند، باید انجام شود، زیرا پی بردن به مشکلات قبل از ازدواج نسبت به بعد از آن، قابل تحمل‌تر است. هم برای بیماری‌هایی که امکان انتقال آن بین زوجین وجود دارد و هم بیماری‌های ژنتیکی که می‌تواند فرزند را در خطر ابتلا قرار دهد.

آزمایش‌هایی که باید انجام شود

آزمایش قبل از ازدواج گامی اولیه و اساسی برای برنامه‌ریزی‌های بعدی ازدواج است. انجام این آزمایشات برای رفع نگرانی درباره سلامتی زوجین از لحاظ بیماری‌های ژنتیکی مانند تالاسمی، هموفیلی، و همینطور سلامت از لحاظ بیماری‌های مقاربتی مانند ایدز، سیفلیس و سایر بیماری‌های عفونتی واگیردار لازم است، وگرنه زندگی زناشویی با مشکلاتی دنبال می‌شود.
اطلاع از پیشینه خانوادگی، عوامل ارثی، سن، رژیم غذایی، ورزش، وزن و اعتیاد می‌تواند تصویر واضح‌تری برای انجام آزمایش‌های لازم ارائه دهد؛ لازم به ذکر است که این آزمایشات با یک تست خون ساده انجام می‌شود

ملاحظات عمومی
* شمارش کامل خون (CBC)
* آنالیز کامل ادرار
* اسمیرهای خون محیطی برای بررسی سلول‌های نرمال و غیرنرمال
*آزمایش گروه خونی (ABO-RH) برای بررسی زنان RH­
* مشاوره دادن به آن‌ها در مورد خطرات احتمالی حاملگی

بیماری‌های عفونی

آزمایش HIV
سایر بیماری‌های مقاربتی (STDs)
هپاتیت B و C
سفلیس
سوزاک
زگیل تناسلی.

آزمایش‌های ژنتیکی

آزمایش ژنتیک معمولا بر اساس نژاد و فرهنگ است. بسته به سابقه خانوادگی و اجداد زوجین و اینکه آیا باهم فامیل هستند یا خیر مشاوره ژنتیک در صورت نیاز آزمایش‌های مختلفی برای بررسی اختلالات ژنتیکی صورت می‌گیرد.
در صورتی که زوجین با هم رابطه فامیلی داشته باشند و یا سابقه بیماری خاصی در خانواده‌هایشان وجود داشته باشد انجام بررسی ژنتیکی و مشورت با فرد متخصص الزامی است، همچنین به دلیل شیوع بالای برخی از بیماری‌های ژنتیکی در ایران، امروزه مشاوره ژنتیک پیش از ازدواج به امری اجباری تبدیل شده است.
هرچه رابطه فامیلی و خونی نزدیک‌تر باشد، احتمال اینکه فرزند به بیماری‌ که در خانواده وجود دارد مبتلا شود، بیشتر می‌شود.

آزمایش ژنتیک بوسیله آنالیز یک نمونه کوچک از خون یا بافت انجام می­شود، در اکثر بیماری‌ها، تفاوتی در اینکه کدام زوج آزمایش را انجام دهد وجود ندارد، و معمولا برای یکی از زوج‌ها آزمایش انجام می‌شود (مگر در مواردی که بسته به شرایط فرهنگی آن جمعیت اول برای مرد، یا زن انجام می‌دهند)، سپس تنها در صورتی که نیاز باشد از زوج دیگر هم آزمایش گرفته می‌شود و مورد بررسی قرار می‌گیرد.
اما در برخی موارد خاص فقط از خانم یا آقا آزمایش گرفته می‌شود، مثلا در بیماری سندرم X شکننده (Fragile X Syndrome، FXS) به دلیل اینکه تنها راه انتقال بیماری از مادر به فرزند است، فقط از مادر آزمایش گرفته می‌شود و نیاز چندانی به گرفتن آزمایش از پدر نیست.

سخن آخر

پشت سر گذاشتن تمام مراحل فوق برای افراد معمولا پر از چالش است. اما می‌توانید با کمک گرفتن از مشاوران حرفه‌ای که در این زمینه تجربه کافی و موفقی دارند، استفاده کنید تا مشکلات به‌وجود آمده را به راحتی طی کنید. سایت رسمی تحصیل در خارج در تلاش است آگاهی لازم در زمینه مهاجرت را در اختیارتان قرار دهد و قبل از مواجه شدن با چالش، اطلاعات لازم را به شما بدهد. امید است با مطالعه این مقاله با مراحل ثبت ازدواج با تبعه ترکیه و همچنین گرفتن اقامت این کشور از طریق ازدواج و پس از آن دریافت پاسپورت ترکیه آشنایی کامل پیدا کرده باشید.

سوالات متداول

آیا پس از طلاق می توانم با فرد تبعه ترکیه ازدواج کنم؟

بله. این امکان وجود دارد اما باید در نظر بگیرید که اگر خانم هستید، باید 300 روز را برای دوران انتظار پس از طلاق پشت سر بگذارید و همچنین مدرکی دال بر ثبت طلاق نیز داشته باشید.

آیا بلافاصله پس از ازدواج با فرد تبعه ترکیه می‌توان برای درخواست اقامت اقدام نمود؟

خیر. زمانی که ازدواج را ثبت کردید نمی‌توانید برای اقامت ترکیه اقدام کنید. باید حداقل سه سال از تاریخ ثبت ازدواج شما گذشته باشد

آزمایش خون برای ازدواج

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *