ویزای ترکیه برای ایرانیان و افراد خارجی، مدارک هزینه ها

5/5 - (6 امتیاز)

شرایط دریافت ویزای ترکیه و راهنمای کامل

ایرانیان می توانند صرفا با در دست داشتن پاسپورت معتبر خود، برای سفر توریستی یا تجاری به ترکیه اقدام نمایند؛ اما برای کار و تحصیل در ترکیه نیازمند ویزا و به دنبال آن، اقامت هستند.

پرکاربردترین ویزاها در ترکیه تحصیلی، کاری، سیاحتی و ترانزیت می باشد. هزینه مورد نیاز برای اخذ ویزای ترکیه بسته به نوع آن، یعنی ویزای الکترونیکی (14 تا 71 یورو) و یا ویزای لیبل‌دار (از 55 تا 180 یورو) متغیر است.

اعتبار ویزای ترکیه بسته به نوع آن می­تواند سه تا شش ماه باشد. برای دریافت ویزای الکترونیکی باید متقاضی به سایت E-VISA مراجعه کند، اما دریافت ویزای لیبل‌دار بسته به نوع ویزا متفاوت است و باید مدارک لازم را به سفارت و یا کنسولگری ترکیه ارائه دهد.

ویزای ترکیه

ویزای ترکیه یعنی مجوز برای اقامت دائم و یا موقت در این کشور است. اخذ ویزا در ترکیه مجوز فعالیت‌هایی مانند کار و تحصیل و… را در این کشور میسر می‌سازد. مدت زمان ویزاها در ترکیه به صورت زیر است:

  •   حداکثر 30 روز در شش ماه
  •   حداکثر 60 روز در عرض شش ماه
  •   حداکثر 90 رو در عرض شش ماه

در صورتی که می­خواهید بیش از 90 روز در ترکیه بمانید، باید برای دریافت مجوز به اداره مهاجرت استانی ترکیه مراجعه نمایید. همچنین اتباع کشور‌هایی که با ترکیه روابط خوبی دارند، می­توانند صرفا با داشتن پاسپورت به این کشور سفر کنند. متقاضیان پاسپورت به دو دسته تقسیم می­شوند:

  1.   اتباع کشور­هایی که باید قبل از ورود به خاک ترکیه به هردلیلی ویزای ترکیه اخذ کنند.
  2. اتباع کشورهایی که می­توانند با پاسپورت برای سفرهای گردشگری و تجاری به ترکیه سفر کنند اما برای سایر اهداف باید ویزا داشته باشند .

78 کشور جهان در حال حاضر می­توانند بدون ویزا به ترکیه سفر کنند. اتباع چنین کشور­هایی هر شش ماه به مدت 3 ماه می­توانند در ترکیه اقامت داشته باشند و ایران جزو این کشور­هاست.

همچنین کشور­هایی مانند هندوستان و پاکستان و… با دریافت ویزای الکترونیکی یک بار ورود. می­توانند به مدت سه ما در این کشور اقامت داشته باشند.

مراحل اخذ ویزای ترکیه

  •   نوع ویزای مورد نیاز خود را تعیین کنید.
  •   زمان مناسبی برای این کار انتخاب کنید (ترجیحا حداقل 30 روز و یا حداکثر 60 روز قبل از سفر)
  •   بهترین مکان برای درخواست ویزا نزدیک‌ترین سفارت و یا دفتر کنسول ترکیه است.
  •   پس از درخواست، سفارت­خانه به شما وقت مصاحبه می­دهد که بسته به نوع ویزای درخواستی باید مدارکی را ارائه دهید.
  •   منتظر صدور و یا عدم صدور ویزای خود بمانید.

مدارک لازم برای اخذ ویزای ترکیه

مدارک مورد نیاز برای ویزا بسته به نوع ویزای درخواستی متفاوت است. در ادامه تعدادی از مدارک ضروری را برای شما فراهم آورده‌ایم:

  •   پاسپورت معتبر با حداکثر 6 ماه زمان
  •   مدارک مربوط به محل اقامت مانند رزرو هتل یا اجاره خانه
  •   بلیط رفت و برگشت
  •   ارائه تمکن مالی با توجه به ویزای موردنظر
  •   بیمه مسافرتی
  •   مدارک و اسناد مربوط به دلیل سفر شما به ترکیه، مانند نامه پذیرش از دانشگاه و یا موسسه آموزشی جهت ویزای تحصیلی، نامه پذیرش یک بیمارستان برای ویزای درمانی و یا جاب‌آفر از کارفرمای ترکیه‌ای برای ویزای کار

انواع ویزا در ترکیه

  1.   ویزای توریستی ترکیه

ایرانیان تنها با دردست داشتن پاسپورت معتبر خود می­توانند به ترکیه سفر کنند و نیازی به ویزا ندارند. با این حال اگر هدف شما بازدید از مناطق سیاحتی ترکیه، شرکت در جلسات تجاری، نمایشگاه، جشنواره و… است باید از این نوع ویزا توریستی استفاده کنید.

دریافت ویزا توریستی با توجه به ملیت به دو صورت الکترونیکی و لیبل دار ممکن است. برای اخذ ویزای لیبل دار باید از طریق سفارت و یا کنسولگری ترکیه اقدام نمود ولی ویزای الکترونیکی از طریق وب‌سایت مربوطه به راحتی قابل دریافت است.

  1.   ویزای کار در ترکیه

این ویزا برای مهاجرت به ترکیه برای شغل و اهداف کاری است و بدون آن، امکان کار در ترکیه را ندارید. در این فرایند کارفرما و کارمند دخیل هستند و متقاضی ویزای کاری باید جاب‌آفر داشته باشد.

پس از دریافت جاب‌افر باید به سفارت و یا کنسولگری ترکیه مراجعه و با ارائه مدارک، درخواست ویزای کار بدهد. سپس کارفرما باید به اداره کار و تامین ترکیه مراجعه نموده و درخواست کارمند خارجی را ثبت نماید.

  1.   ویزای تحصیلی ترکیه و یا ویزای دانشجویی

متقاضیان تحصیل در ترکیه باید برای مهاجرت تحصیلی به این کشور ویزای تحصیلی دریافت کنند. این ویزا به اتباع خارجی اقامت موقت جهت تحصیل می­دهد.

این ویزا به افرادی داده می­شود که قصد دارند در دوره‌های کارآموزی در موسسات آموزشی ترکیه یا برای تحصیل در مدارس و دانشگاه­ های ترکیه شرکت کنند. برای دریافت ویزای تحصیلی باید دو ماه قبل از سفر به سفارت و یا کنسولگری ترکیه درخواست ویزا دهید. انواع ویزای تحصیلی در ترکیه به شرح زیر است:

  •     ویزای تحصیل در جمهوری ترک قبرس شمالی
  •   ویزای هدف تحصیل در مدارس و دانشگاه ها
  •   ویزای کارآموزی
  •   ویزای کارآموزی AIESEC
  •   ویزای کارآموز راسموس

پس از تکمیل فرم پیش نیاز آنلاین، یک وقت مصاحبه دریافت می­کنید که باید در موعد تعیین شده مدارک خواسته شده را به سفارت تحویل دهید. افراد معاف از ویزای تحصیلی شامل:

  •   آن دسته از دانشجویان فارغ‌التحصیل از دبیرستان‌های ترکیه که مایل به تحصیل در دانشگاه‌های برتر ترکیه هستند.
  •   دارندگان کارت آبی یا ماوی ترکیه
  •   دانش‌آموزانی که والدین آن‌ها دارای اجازه اقامت در ترکیه هستند.

ویزای ترکیه برای ایرانیان و افراد خارجی، مدارک هزینه ها

  1.   ویزای ترانزیت ترکیه

این نوع ویزا مجوز عبور از کشور ترکیه، برای رسیدن به یک کشور دیگر است. این نوع ویزا برای افرادی مناسب است که باید برای رسیدن به کشور دوم، یک شب در ترکیه بخوابند و یا افرادی که برای رسیدن به مقصد خود باید از ترکیه عبور کنند. ویزای ترانزیت شامل دو نوع الکترونیکی و لیبل‌دار است.

  1.   سایر ویزاهای ترکیه

  •   ویزای همراه: که برای اشخاصی صادر می‌شود که همسر یا والدین­شان در ترکیه ویزای تحصیلی و یا کاری یا سرمایه گذاری دارند.
  •   ویزای باربری: برای یک سال صادر می­شود و مجوز چندبار ورود را می­دهد.
  •   ویزای درمانی: ایرانیان می­توانند بدون دریافت ویزای پزشکی، از امکانات پزشکی این کشور استفاده کنند.
  •   ویزای فیلم و یا مستند سازی: متقاضیان باید جهت اخذ این نوع ویزا از وزارت فرهنگ و اداره کل سینما در ترکیه مجوز بگیرند.
  •   ویزای نمایندگان تورها: افراد متقاضی این نوع ویزا باید به نمایندگی استانی اداره مهاجرت مراجعه نمایند. این افراد تا 8 ماه معاف از اخذ مجوز کار هستند.
  •   ویزای روزنامه نگاری: در صورت موقت بودن کار روزنامه‌نگار در ترکیه، این افراد نیاز به اخذ ویزا ندارند. اما اگر روزنامه‌نگار از اتباع خارجی نیازمند ویزا برای سفر به ترکیه باشد، باید از طریق ویزای توریستی وارد خاک ترکیه شود. اخذ کارت مطبوعاتی موقت برای خبرنگاران از سمت اداره مطبوعات ترکیه ممکن است. این کارت مجوز اقامت سه ماهه در ترکیه دارد و سه ماه دیگر هم قابل تمدید است.

نحوه اخذ ویزای ترکیه برای اتباع غیرایرانی

اخذ ویزای الکترونیکی ترکیه چند دقیقه بیشتر به طول نمی‌انجامد. این ویزا امکان سفر سیاحتی – تجاری و شرکت در فعالیت‌های ورزشی را برای متقاضی ممکن می­سازد.

برای اخذ این نوع ویزا باید درخواست خود را در سایت E-VISA ثبت و تکمیل نمایید و چند دقیقه بعد ایمیلی برای شما ارسال می­شود که باید تایید کنید آیا خودتان درخواست ویزا داده ‌اید یا خیر.

پس از تایید درخواست برای پرداخت هزینه (۶۰ دلار برای افغانستانی‌ها) به کمک دبیت کارت، مسترکارت و یا ویزا کارت، می­توانید ویزای خود را پرینت بگیرید.

این پروسه بهتر است 48 ساعت قبل از سفر به ترکیه انجام شود. هدف ویزای الکترونیکی صرفا برای سفر گردشگری و یا تجاری است. برای کار و تحصیل و مقاصد دیگر باید ویزا توسط سفارت و کنسولگری ترکیه انجام شود.

ویزای زمینی ترکیه برای سفر زمینی

سفر زمینی به ترکیه از جمله گزینه های محبوب و کم‌خرج است اما سریع‌ترین راه همان مسیر هوایی است. بین ایران و ترکیه 500 کیلومتر مرز زمینی وجود دارد که از سه نقطه می‌توان وارد خاک ترکیه شد:

  1.   مرز بازرگان که در آذربایجان غربی و شهر ماکو واقع است.
  2.   مرز رازی واقع در شهرستان خو ارومیه
  3. مرز سرو واقع در شمال غربی ارومیه

نتیجه‌گیری

ما در این مقاله سعی داشتیم شما را از جزئیات اخذ ویزای ترکیه مطلع سازیم. موسسه معتبر تحصیل در خارج با بکارگیری بهترین و مجرب­ترین کارشناسان و مشاوران مهاجرتی، مفتخر است که شما را در راستای اهداف مهاجر تیتان یاری نماید.

موسسه مهاجرتی تحصیل در خارج با ده­ها مورد موفق، تصمیم گیری برای مهاجرت را برای شما آسان­تر خواهد­ کرد.  در صورت تمایل جهت پاسخگویی به سوالات با مشاوران ما تماس بگیرید.

سوالات متداول:

آیا برای مسافرت به ترکیه برای ایرانیان به ویزای توریستی نیاز است؟

خیر. ایرانیان تنها با در دست داشتن  پاسپورت خود می­توانند در هر شش ماه سه ماه را با وقفه یا بدون وقفه در ترکیه بگذرانند.

برای اخذ ویزای کاری، کارفرما چه کاری نیاز است انجام دهد؟

کارفرمای ترکی ه­ای باید به اداره کار و تامین اجتماعی ترکیه مراجعه­ کرده و اقدامات لازم جهت درخواست یک کارمند خارجی را انجام دهد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *