شرایط دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه
امروزه یکی از دغدغههای فارغالتحصیلان دبیرستانی، تحصیل در دانشگاههای معتبر و شناخته شده خارجی است. اما به دلیل هزینه بالای تحصیل در خارج از کشور بسیاری از افراد از این تصمیم صرفنظر میکنند. کشور ترکیه برای پذیرش متقاضیان بینالمللی مشتاق به تحصیل در دانشگاههای خود، بورسیههای مختلفی که با عنوان ترکیه بورسلاری شناخته میشوند را ارائه میدهد. در صورت اخذ بورسیه ترکیه، کلیه هزینههای لازم از جمله شهریه، رفتوآمد، خوابگاه و سایر هزینههای زندگی به دانشجو تعلق میگیرد. همچنین نوع بورسیه تحصیلی براساس معدل، رشته تحصیلی، نمرات کسب شده در دروس مختلف و غیره متفاوت است.
آنچه در ادامه خواهید خواند :
کشور ترکیه به دلیل هزینه بسیار کم تحصیل، مقصد بسیاری از مهاجران میباشد. بورسیه ترکیه از سال 2012 فعالیت خود را آغاز و در همان سال حدود 40 هزار درخواست برای آن ارسال شد. با افزایش تقاضا، بورسیه ترکیه قوانین پذیرش خود را برای متقاضیان تغییر داد. مطابق با آخرین اطلاعات منتشر شده از سایت معتبر turkiye burslari، شرایط اخذ پذیرش و بورسیه تحصیلی دانشجویان برای سال 2023 بسیار آسانتر شده است. داوطلبان میتوانند بورسیه تحصیلی را جهت تحصیل رایگان یا نیمه رایگان دریافت کنند.
حدود 112 دانشگاه عالیرتبه کشور ترکیه در اکثر رشتههای تحصیلی به متقاضیان بورسیه ارائه میدهند. در صورتی که قصد مهاجرت و اخذ بورسیه تحصیلی کشور ترکیه را دارید، لازم است پیش از هرگونه اقدام، واجد شرایط بودن خود را بررسی کنید. تسلط به زبان ترکی و انگلیسی یک امتیاز ویژه برای گرفتن بورسیه بهشمار میرود. در ادامه همراه ما باشید تا در سایت تحصیل در خارج اطلاعاتی در زمینه بورسیه ترکیه شرح دهیم.
مدارک لازم جهت اخذ بورسیه ترکیه
در زمان ثبتنام برای اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه، لازم است که نام دانشگاه و رشته مورد نظر را ثبت نمایید. علاوهبراین به مدارک زیر نیاز است:
- عکس پرسنلی
- ارائه آخرین مدرک تحصیلی
- انگیزه نامه
- توصیه نامه
- ارائه رزومه
- گواهی شرکت در آزمونهای بینالمللی
- گذرنامه معتبر یا مدرک شناسایی اعم از کارت ملی، شناسنامه یا گواهینامه
- اسکن ریز نمرات مدارک تحصیلی تمامی دروس دبیرستان، ترجمه شده با زبان انگلیسی یا ترکی
- ارائه گواهی مدرک زبان انگلیسی آیلتس یا تافل (در صورت لزوم)
- ارائه مدرک زبان تومر در سطح C1، در صورتی که متقاضیان به زبان ترکی تسلط نداشته باشند باید پس از گذراندن دورههای آموزش زبان ترکی، در آزمون تومر شرکت کنند و سطح C1 را در این آزمون را به دست آورند.
- متقاضیان مقطع کارشناسی در صورت شرکت در یکی از آزمونهای SAT یا GCSE باید مدرک دیپلم دبیرستان خود را مطابق با آزمونهای بینالمللی معادل سازی کنند.
مصاحبه بورسیه ترکیه
داوطلبان واجد شرایط دریافت بورسیه ترکیه از طریق ایمیل به مصاحبه دعوت میشوند. این مصاحبهها معمولا 15 الی 30 دقیقه به طول میانجامد. در طی این مصاحبه بررسی مدارک متقاضی، انگیزه داوطلب جهت اخذ بورسیه ترکیه، بررسی سطح علمی و اهداف شغلی داوطلب انجام میشود. تایید و انتخاب شدن افراد متقاضی در طی مصاحبه، تا روز اعلام نتایج مشخص نخواهد شد. مصاحبه بورسیه ترکیه هرساله در تاریخ ژوئن و جولای انجام میشود. همچنین نتایج نهایی آزمون نیز هرساله در اوایل ماه آگوست اعلام میشود.
مزیتهای بورسیه ترکیه
کسب بورسیه ترکیه از جمله موفقیتهای بزرگ هر دانشجو برای تحصیل در این کشور است. از مزیتهای مهم این بورسیه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1. اسکان رایگان
دانشجویان بورسیه شده به صورت رایگان در خوابگاههای این دانشگاه اقامت دارند. اگر دانشجو تمایل به اقامت در خوابگاه را نداشته باشد، هزینه اجاره آپارتمان را باید پرداخت کند
2. بیمه درمانی
یکی از مهمترین مزیتهای بورسیه ترکیه، پوشش تمامی هزینههای درمانی است. این مزیت از ابتدای تحصیل دانشجو به وی تعلق میگیرد.
3. هزینه سفر
هزینه بلیط رفتوبرگشت دانشجوی بورسیه شده به خارج از کشور از طرف دولت پرداخت میشود. اگر دانشجو بلیط را با هزینه خود خریداری کند نیز مبلغ آن به طور کامل پرداخت میشود.
4. دریافت حقوق به صورت ماهانه
به دانشجویان براساس مقطع تحصیلی به صورت ماهانه کمک هزینهای پرداخت میشود. دانشجویان مقطع کارشناسی مبلغی حدود 800 لیر، دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد 1100 لیر و دانشجویان مقطع دکتری 1600 لیر دریافت میکنند.
5.شهریه رایگان
دانشجویان بورسیه شده هیچ گونه هزینهای بابت تحصیل پرداخت نمیکنند و در هر دانشگاهی که بورسیه شوند، هزینه تحصیل آنها کاملا رایگان خواهد بود.
6. نزدیک بودن کشور ترکیه به ایران
به دلیل نزدیکی ترکیه به کشور ایران رفتوآمد برای دانشجویان ایرانی بسیار راحت است.
7. آموزش رایگان زبان ترکی
دانشجویانی که به زبان ترکی تسلط نداشته باشند، میتوانند به صورت رایگان در دورههای آموزش زبان ترکی شرکت کنند و در کمترین زمان آن را فرا گیرند.
8. اخذ مدرک تحصیلی معتبر
با تحصیل در دانشگاههای معتبر کشور ترکیه، مدارک تحصیلی معتبری دریافت خواهید کرد که مورد تایید سایر کشورهای اروپایی و ایران هستند. دانشگاه بیلکنت، کوچ، بغازیچی، سابانجی، فنی خاورمیانه و دانشگاه فنی استانبول از جمله دانشگاههای معتبر و پرطرفدار کشور ترکیه میباشند.
تاریخ ثبتنام بورسیه ترکیه
افراد جهت اخذ بورسیه ترکیه باید قبل از زمان اعلام شده جهت ثبتنام، اقدامات لازم را انجام دهند. ثبتنام بورسیه ترکیه هرساله در تاریخ 10 ژوئن آغاز و تا 20 فوریه ادامه دارد. بررسی مدارک متقاضیان نیز در ماههای مارس، آوریل و می انجام میشود. توجه داشته باشید که ثبتنام فقط از طریق سایت رسمی بورسیه ترکیه امکانپذیر است.
نکات مربوط به اخذ بورسیه ترکیه
قبل از اقدام برای کسب بورسیه ترکیه، لازم است به نکاتی توجه کنید تا در ادامه با مشکل مواجه نگردید. این نکات عبارتند از:
- دریافت بورسیه ترکیه برای متقاضیان دارای محدودیت سنی است. افراد جهت اخذ بورسیه ترکیه در مقطع کارشناسی باید حداکثر سن 21 سال، مقطع کارشناسیارشد حداکثر سن 30 سال و مقطع دکتری باید حداکثر سن 35 سال داشته باشند.
- افرادی که مقیم کشور ترکیه هستند یا در حال اخذ اقامت این کشور میباشند، مجاز به شرکت در این آزمون نیستند. همچنین افراد در حال تحصیل در کشور ترکیه نمیتوانند برای اخذ بورسیه ترکیه اقدام کنند.
- حداقل معدل لازم برای اخذ پذیرش بورسیه ترکیه در مقطع کارشناسی 14، کارشناسیارشد 15 و دکتری نیز 15 میباشد. در صورتی که قصد تحصیل در رشتههای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی را داشته باشید باید حداقل معدل دیپلم شما 18 باشد.
- ثبتنام در مراحل اولیه به صورت آنلاین انجام میشود.
- پس از بررسی رزومه شما، درصورت پذیرفته شدن، ایمیلی مبنی بر پذیرش برای شما ارسال خواهد شد. اگر در مدت زمان مقرر پاسخی دریافت نکنید به معنی عدم پذیرش شما میباشد. بنابراین پس از انجام مراحل سنجش، نیازی به هیچگونه پیگیری از سوی شما نخواهد بود.
- مدت زمان بورسیه دانشجویان مقطع کارشناسی 4 تا 6 سال بدون درنظر گرفتن آموزش زبان ترکی میباشد. همچنین به دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد 2 تا 3 سال با در نظر گرفتن دوره آموزش زبان، بورسیه اعطا میشود. مدت زمان بورسیه ارائه شده به دانشجویان مقطع دکتری نیز 4 سال به علاوه یک سال آموزش زبان ترکی میباشد.
متقاضیان میتوانند در هنگام ثبتنام 12 رشته تحصیلی را از بین رشتههای ارائه شده دانشگاه انتخاب کنند. انتخاب رشتههایی که در یک گروه درسی قرار دارند شانس قبولی شما را افزایش میدهد.
جمعبندی
مهاجرت به کشور ترکیه و اخذ بورسیه ترکیه شما را از مزایای فراوانی بهرهمند خواهد کرد. بهطور کلی تحصیل در دانشگاهی معتبر که مورد تایید بسیاری از کشورها میباشد، زندگی و آینده شغلی مناسب را برای شما تضمین میکند. داشتن رزومه قوی و معدل بالا شانس پذیرش شما را افزایش میدهد. انجام فرایند ثبتنام بورسیه ترکیه بسیار راحت است. در صورتی که خودتان قادر به انجام مراحل ثبت نام نیستید، میتوانید برای ثبتنام به سایت تحصیل در خارج مراجعه کنید. کارشناسان ما در این زمینه شما را بهخوبی راهنمایی میکنند. امیدواریم که خواندن این مقاله برای شما مفید باشد و توانسته باشیم سوالات شما را درباره بورسیه ترکیه، رفع کرده باشیم.
سوالات متداول
شانس قبولی متقاضیان بورسیه ترکیه چقدر است؟
شانس قبولی افراد به موارد مختلفی مانند رزومه، معدل، تسلط به زبان ترکی و غیره بستگی دارد. اما بهطورکلی میتوان شانس قبولی را 50 درصد اعلام کرد.
آیا امکان تحصیل به زبان غیر ترکی برای متقاضیان در دانشگاههای کشور ترکیه وجود دارد؟
تدریس در برخی از دانشگاههای ترکیه به زبان آلمانی، فرانسوی و انگلیسی امکانپذیر میباشد. اما به این نکته توجه داشته باشید که دانشگاههای معتبر کشور ترکیه تدریس دروس را به زبان ترکی انجام میدهند.
بدون دیدگاه