شرایط تحصیل رشته داروسازی در ترکیه
رشته داروسازی یکی از پرطرفدارترین رشته های گروه تجربی است که سالانه متقاضیان زیادی تلاش میکنند، تا به رتبه مطلوب برای تحصیل در این رشته دست یابند. همانطور که میدانیم دانشجویان رشته داروسازی، برای هدف تولید و ساخت دارو از مواد گیاهی، حیوانی و شیمیایی، بررسی چگونگی تاثیر دارو بر بدن موجودات زنده و سودمندی و ضرر انواع دارو بر سلامت جامعه و همچنین کاهش همه گیریهای عظیم و بیماریزا، تربیت میشوند.
آنچه در ادامه خواهید خواند :
داروسازان و محققان این رشته محبوب، موادی که در یک ترکیب شیمیایی موثر است و به طریقی برای سلامت موجودات زنده فایده دارد، آن را به اصطلاح فرموله میکنند. بدان معنی که آن را به صورتی در میآورند که برای موجودات زندهای مانند انسان، حیوان و یا گیاهان، قابل مصرف باشد. مثل قرص و کپسول، شربت، آمپول و دیگر مواد تزریقی، شیاف مقعدی و امثال آن.
امروزه رشته داروسازی در ترکیه برای متقاضیانی که میخواهند با دردسر کمتری، شاید هم هزینه کمتری، به تحصیل در این رشته بپردازند، از جمله رشتههای پرطرفدار بهحساب میآید. علاقمندان به تحصیل رشته داروسازی در ترکیه می توانند با خواندن ادامه مطلب در این مقاله، از جزئیات شرایط تحصیل در رشته داروسازی در بهترین دانشگاههای ترکیه مطلع شوند.
رشته داروسازی در ترکیه
تحصیل در رشته داروسازی در ترکیه، میان داوطلبان این رشته محبوبیت خاصی پیدا کرده است. همچنین امروزه متقاضیان رشته داروسازی در کشورهای دیگر نیز به دلایلی که در ادامه مطلب به آنها خواهیم پرداخت، گرایش خاصی پیدا کردهاند. لازم به ذکر است که متقاضیان تحصیل رشته داروسازی در ترکیه، میبایستی که فارغالتحصیل مقطع کارشناسی باشند و سپس اگر تمایل به ادامه تحصیل در رشته داروسازی را داشتند، برای مقاطع تحصیلات تکمیلی یعنی ارشد و دکتری اقدام کنند.
تعداد دانشگاههای ارائهدهنده رشته داروسازی به زبانهای ترکی – استانبولی و انگلیسی، به داوطلبان این امکان را میدهد که دوره پنج ساله تحصیل خود را در ترکیه بگذرانند. دروس لازمه برای دانشجویان متقاضی تحصیل داروسازی در ترکیه به شرح زیر میباشد:
- فناوری اطلاعات پایه
- تاریخچه اصطلاحات دارویی
- علوم پایه دارویی
- قانون دارو
- مواد اولیه دارویی
- داروسازی علوم پایه پزشکی
- بیوشیمی بالینی
- شیمی آلی
- شیمی تحلیلی
- فناوری دارویی
شرایط اخذ پذیرش تحصیل در رشته داروسازی در ترکیه
با توجه به این که با شرایط متفاوتی برای اخذ پذیرش در دانشگاههای ترکیه در مقایسه با ایران مواجه هستیم، باید بدانیم که در کشور ترکیه چیزی تحت عنوان کنکور و یا آزمون سراسری وجود ندارد. بلکه بایستی که به چهار روشی که در ادامه مطلب برایتان شرح داده ایم، عمل کنید:
1. آزمون یوس (YOS)
این آزمون یکی از مهمترین آزمونهای ترکیه به حساب می آید. لازم به ذکر است که این آزمون صرفا مخصوص دانشجویان بینالمللی است که متقاضی تحصیل در دانشگاههای ترکیه هستند. این آزمون شامل دو بخش است که بخش اول آن مختص مهارتهای ریاضی هوش و هندسه است و بخش دوم آن شامل مهارتهای زبانی یعنی زبان ترکی – استانبولی میباشد. این آزمون در قالب زبانهای مختلفی مانند زبان ترکی – استانبولی، عربی و حتی فارسی از متقاضیان گرفته میشود.
2. آزمون ست (SAT)
این آزمون مهمترین آزمون برای کسانی است که تصمیم تحصیل به زبان انگلیسی در ترکیه را دارند. این آزمون درسهای ریاضی و زبان انگلیسی را دربر دارد و لازم به ذکر است که به زبان انگلیسی از متقاضیان گرفته میشود.
3. آزمون آلس (ALES)
این آزمون در دو بخش برگزار میشود که بخش اول آن شامل مهارتهای ریاضی، هوش و هندسه میباشد و بخش دوم هم شامل مهارتهای زبانی در زبان ترکی – استانبولی است. این آزمون دو نوبت در سال برای داوطلبان برگزار میشود، که یکی از آنها اواخر اردیبهشت و نوبت دیگر در اواسط آذر ماه میباشد. همچنین مدرک این آزمون سه سال معتبر است.
4. آزمون جیآرای (GRE)
اگر سر پرسودای مهاجرت تحصیلی دارید، احتمالا نام این آزمون زیاد به گوشتان خورده است. این آزمون تواناییها و دانش فارغالتحصیلان دورههای لیسانس و فوقلیسانس را برای ادامه تحصیل در دورهها و مقاطع بالاتر میسنجد. آزمون GRE شامل دو سطح general و subject است و همچنین 3 قسمت درک واژگان ((verbal، محاسبات quantitative)) و قسمتی برای سنجش تحلیل (analytics) دارد.
مدارک لازم برای متقاضیان تحصیل رشته داروسازی در ترکیه در سال ۲۰۲۲
داوطلبان متقاضی تحصیل رشته داروسازی در مقطع لیسانس در کشور ترکیه، با در دست داشتن دیپلم تحصیلی 12 ساله، در حالی که فارغ التحصیل از یکی از رشتههای ریاضی فیزیک و تجربی باشند، میبایست برای اخذ پذیرش تحصیل در رشته داروسازی در کشور ترکیه، مدارک ذیل را برای دانشگاه مورد نظر خود ارسال نمایند:
- فرم درخواست
- دیپلم دبیرستان
- سوابق تحصیلی
- حداقل نمره آزمون زبانی که مورد تایید دانشگاه مورد نظر است
- ضمانت ساپورت مالی در طول تحصیل
- آخرین مهلت ارسال مدارک برای دوره لیسانس تا قبل از مرداد است
همچنین مدارک لازم داوطلبان متقاضی تحصیل در رشته داروسازی در ترکیه در دوره فوقلیسانس و دکتری به شرح زیر میباشد:
- مدرک لیسانس یا فوقلیسانس
- فرم درخواست
- Cv به روز
- توصیه نامه
- سوابق تحصیلی
- نمرات آزمون فوق لیسانس GRE یا GMAT
- نمره آزمون زبان مانند تافل آیلتس و یا هر آزمونی بسته به درخواست دانشگاه
- تضمین تمکن مالی
- امتحان و یا مصاحبه بسته به دانشگاه
برترین دانشگاههای ترکیه جهت تحصیل در رشته داروسازی
آن دسته از دانشجویانی که متقاضی تحصیل در رشته داروسازی در دانشگاههای کشور ترکیه هستند، طبیعتاً به دنبال دانشگاهی خواهند بود که از نظر علمی و امکانات، ارزش صرف هزینه و زمان را داشته باشد. لذا در ادامه این مقاله چند دانشگاه معتبر که مورد تایید وزارت بهداشت و وزارت علوم هستند، برای شما بازگو میکنیم:
- دانشگاه آنکارا
- دانشگاه یدی تپه
- دانشگاه حاجت تپه
- دانشگاه قاضی
- دانشگاه التین باش
برای آن دسته از متقاضیان که تصمیم به بازگشت به وطن پس از فارغ التحصیلی در رشته داروسازی در ترکیه را دارند، مدارک تحصیلی دانشگاههای قاضی، آنکارا، حاجتتپه، کوچ، مرمره، آجیبادام، استانبول، آتاتورک و اژه شهر ازمیر، مورد تایید وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران میباشند و داوطلبان قادر به ورود مستقیم به بازار کار، بعد از بازگشت به وطن خواهند بود.
شهریه دانشگاههای ترکیه برای تحصیل در رشته داروسازی 2022
در صورت تمایل به تحصیل در رشته داروسازی در کشور ترکیه، فهرستی از شهریه سالانه دانشگاههای معتبرو زبان ارائهدهنده آنها را در ادامه مطلب برای شما آماده کردهایم:
- دانشگاه التین باش به زبان انگلیسی که شهریه آن ۱۵۰۰۰ دلار است.
- دانشگاه یدی تپه به زبان انگلیسی که شهریه آن ۱۸۵۰۰ دلار است.
- دانشگاه مدیپول به زبان ترکی – استانبولی که شهریه آن ۱۰۴۱۷ دلار است.
- دانشگاه استانبول به زبان انگلیسی که شهریه آن ۱۵۰۰۰ دلار است.
- دانشگاه آجی بادام به زبان انگلیسی که شهریه آن ۱۵۰۰۰ لار است.
دانشگاههای پزشکی در ترکیه
بورسیههایی که به دانشجویان در ترکیه اعطا میشود به دو نوع فول فاند و تخفیف در شهریه میباشند. همانطور که میدانید بهترین نوع بورسیه برای دانشجویان، بالاخص دانشجویان بینالمللی، فول فاند است. زیرا تمامی هزینه ها، اعم از شهریه و هزینه زندگی به عهده دولت ترکیه و یا دانشگاه است. لازم به ذکر است برای آن دسته از دانشجویانی که مدرک آزمون SAT و یا YOS را در دست دارند، تخفیف شهریه برای آنها اعمال خواهد شد. متقاضیان رزومه قوی خود را به دانشگاه ارسال کنند تا در صورت تایید، از تخفیف شهریه دانشگاه مورد نظر خود بهره مند شوند.
درآمد سالیانه داروسازان در کشور ترکیه در سال ۲۰۲۲
مسلما یکی از ارکان اساسی انتخاب شغل و همچنین کشوری که میخواهید در آن به کاری مشغول شوید، بحث درآمد است. لذا اگر شما سودای کار در زمینه داروسازی در کشور ترکیه را در سر میپرورانید، حتما یکی از سوالاتی که در ذهن شما وجود دارد، درآمد حاصل از آن میباشد. براساس آخرین آمار درآمد داروسازان در ترکیه، هزینهای بالغ بر 10200 لیر ماهیانه است، که این مقدار بین حداقل 5220 لیر و حداکثر 15800 متغیر است. این میزان حقوق و چنین مزایایی، مطمئنا علاقمندان به رشته داروسازی را به تحصیل در ترکیه ترغیب مینماید.
نتیجهگیری
امیدواریم توانسته باشیم اطلاعاتی جامع و کامل، درمورد رشته تحصیلی داروسازی در کشور ترکیه و شرایطی که در دانشگاههای این کشور برای تحصیل در این رشته محبوب و پرطرفدار حاکم است، برای شما بازگو نماییم. طبیعی است که در اولین مرحله از برداشتن هر قدم سردرگمی به سراغ شما میآید، اما اطمینان داشته باشید جای نگرانی وجود ندارد. مشاوران ما در سایت تحصیل در خارج، در این زمینه به شما کمک خواهند کرد. همچنین سایت تحصیل در خارج یکی از شرکتهای معتبری است که شما را در زمینه اخذ ویزا، سفر تحصیلی به ترکیه، اخذ فاند و اسکالرشیپ و…، همراهی میکند.
سوالات متداول
آیا با مدرک کارشناسی قادر به تحصیل در رشته داروسازی در ترکیه هستیم؟
بله، با در دست داشتن مدرک کارشناسی در یکی از رشتههای مرتبط به داروسازی همانند شیمی، قادر به ادامه تحصیل در رشته داروسازی در مقطع تحصیلات تکمیلی در ترکیه خواهید بود.
آزمونهای ورودی جهت تحصیل در رشته داروسازی در کشور ترکیه کدام هستند؟
بسته به دانشگاه مورد نظر در یکی از آزمونهای آلس، یوس، ست و جیآرای باید شرکت کنید و حداقل نمره مورد نیاز دانشگاه را کسب کرده و مدرک آن را به دانشگاه ارسال کنید.
بدون دیدگاه