تحصیل در ترکیه

5/5 - (2 امتیاز)

 

اپلای در ترکیه، بررسی هزینه تحصیل

بسیاری از افراد پس از گذراندن دوران تحصیلات مقدماتی یا همان دبیرستان، به فکر مهاجرت و گرفتن پذیرش در دانشگاه‌های سایر کشورها می‌افتند اما اینکه چه مراحلی را در پیش‌ رو دارند و چه مدارکی مورد نیاز است، خود یک چالش بزرگ برای آن‌هاست. سایت رسمی تحصیل در خارج اطلاعات کافی و توضیحات لازم و ضروری را در زمینه اپلای در ترکیه در اختیارتان قرار خواهد داد تا بتوانید به راحتی گام‌هایتان را به‌سوی موفقیت بردارید. پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید‌.

مزایای تحصیل در ترکیه

ترکیه یکی از کشورهایی است که به دلیل نزدیک بودن به ایران، برای دریافت پذیرش از دانشگاه در میان ایرانیان طرفدار دارد. دانشگاه‌های ترکیه دارای رتبه خوبی در رشته‌های متفاوت می‌باشند و در چند سال اخیر تعداد تقاضا برای پذیرش از این دانشگاه‌ها افزایش یافته است. یکی دیگر از مزایای گرفتن اپلای از  کشور ترکیه پس از پایان تحصیلات، این است که می‌توانید وارد بازار کار در رشته تحصیلی خود شوید و فعالیت اقتصادی خود را آغاز نمایید. جالب است بدانید دانشگاه‌های ترکیه محدودیت سنی برای ورود ندارند و فقط کافی است که مدرک دیپلم را داشته باشید و آن را هنگام درخواست ارائه دهید.

هزینه‌های تحصیلات تکمیلی در ترکیه

معمولا هزینه‌های تحصیل به بودجه  تحقیقات و فن‌آوری آن کشور وابسته می‌باشد. هر چه دولت پشتیبانی بهتری از تحصیلات داشته باشد، مسلما هزینه‌های تحصیلی نیز کاهش خواهد داشت. ترکیه در مقام چهاردهم بودجه تحقیقات می‌باشد و این رتبه خوبی برای این کشور به حساب می‌آید. دانشگاه‌های ترکیه معمولا در دو دسته خصوصی و دولتی قرار دارند. همچنین برخی از رشته‌ها هزینه بیشتری را دریافت می‌کنند. به‌طور کلی رشته تحصیلی انتخابی و حتی دانشگاه مربوطه تاثیر زیادی بر روی میزان هزینه‌های تحصیل دارد.

هزینه‌های زندگی دانشجویی در ترکیه

علاوه‌بر مواردی که در بالا ذکر شد، هزینه‌های زندگی دانشجویی در این کشور به نسبت بسیار کم است و افرادی که به تحصیل مشغول هستند دغدغه هزینه‌های زندگی را نخواهند داشت. مجموعه هزینه‌های زندگی معمولا از هزینه‌های اقامت، خورد خوراک، رفت‌‌وآمد، پوشاک، اینترنت و ارتباطات با سایرین و حتی تلفن همراه  تشکیل شده است.

اصلی‌ترین هزینه مسکن است و کاملا وابسته به محلی است که برای اقامت انتخاب می‌کنید. شما می‌توانید با در نظر گرفتن  بودجه خود، اقامتگاه مناسبی را پیدا کنید، اما اگر بودجه کافی برای اجاره یا رهن را ندارید، می‌توانید از خوابگاه‌های دانشجویی استفاده کنید. خوابگاه‌های خصوصی معمولا از امکانات بهتری برخوردار هستند و شرایط آن بهتر از خوابگاه‌های دولتی می‌باشد. هزینه‌ای که برای خوابگاه خواهید پرداخت، هر چند اندک است اما این هزینه بسته به امکانات خوابگاه‌ و شهری که در آن قرار دارید، متغیر است. هر چه شهر مورد‌نظر کوچک‌تر باشد به نسبت هزینه‌های اقامت در آن کمتر خواهد بود.

پوشاک یکی دیگر از هزینه‌ دانشجویان است اما بهتر است بدانید کشور ترکیه دارای پیشرفت‌های زیادی در صنعت پوشاک می‌باشد و بدین ترتیب با هزینه‌های بسیار مناسب می‌توانید پوشاک باکیفیتی را تهیه کنید. همچنین دانشجوها می‌توانند برای کاهش هزینه‌های خورد خوراک از سلف سرویس دانشگاه استفاده کنند و به مقدار زیادی  از هزینه‌ها کم کنند.

آزمون‌های ورود به دانشگاه‌های ترکیه

ترکیه دارای سه نوع دانشگاه می‌باشد:

–        دانشگاه دولتی

–        دانشگاه نیمه خصوصی

–        دانشگاه خصوصی

در این کشور نیز همانند بسیاری از کشورها برای ورود به دانشگاه باید در آزمون شرکت کنید و پس از دریافت امتیاز لازم و کسب حدنصاب لازم، در دانشگاه مدنظر پذیرش خواهید شد. برای هر یک از رشته‌ها امتیاز و حدنصاب مختلفی وجود دارد و قبولی شما کاملا به این امتیاز وابسته است. تفاوت آزمون ترکیه با ایران در این است که به صورت سراسری در کل کشور برگزار نمی‌گردد و هر یک از دانشگاه‌ها به‌صورت جداگانه آزمون را برگزار می‌کنند و امتیازات کسب شده را بررسی می‌نمایند.

تحصیل رایگان در ترکیه

اینکه تحصیلات خود را رایگان ادامه دهید شبیه رویاست اما در ترکیه امکان‌پذیر است. زیرا شما با گرفتن بورسیه تحصیلی می‌توانید از پرداخت هزینه‌های تحصیل معاف شده و حتی کمک هزینه نیز دریافت کنید. اگر در آزمون‌های مخصوص امتیاز بالایی را کسب کنید، می‌توانید بورسیه دریافت کنید. علاوه‌برآن پرداخت هزینه تحصیل، هزینه بیمه و اقامت نیز جزو بورس تحصیلی محسوب می‌شود. همچنین کمک هزینه‌هایی نیز برای رفت‌وآمد پرداخت می‌گردد و در بسیاری از موارد نیز آموزش زبان ترکی استانبولی جزء خدمات بورسیه می‌باشد و کاملا رایگان ارائه می‌گردد.

سایت تحصیل در خارج به شما کمک می‌کند تا کوتاه‌ترین راه را برای اخذ پذیرش طی کنید و در تمام مراحل در کنار شماست. اما بهتر است بدانید برای دریافت بورسیه، هر یک از دانشگاه‌ها شرایط خاص خود را دارند. آن‌ها این شرایط و قوانین را بر روی سایت دانشگاه قرار می‌دهند و تغییرات آن را بطور مکرر بروزرسانی می‌کنند. بنابراین قبل از اقدام به درخواست بورسیه شرایط دانشگاه مدنظر خود را بررسی کنید.

اپلای ترکیه

مدارک مورد نیاز برای اپلای در ترکیه

  • در اولین قدم شما نیاز به مدارک تحصیلی خود دارید. مدارکی که اثبات کند شما مقطع دبیرستان را به پایان رسانده‌اید و دیپلم را اخذ نموده‌اید.
  • مدرک بعدی که از اهمیت زیادی برخوردار است، مربوط به زبان‌آموزی شماست. اینکه تا چه مقطعی و در چه حدی زبان انگلیسی و ترکی را می‌دانید.
  • در آخرین مرحله و پس از جمع‌آوری و ارسال مدارک، باید در مصاحبه شرکت کنید و در آن امتیاز مورد نظر را دریافت نمایید.
  • پس از طی کردن‌ مراحل بالا، دانشگاه مربوطه پاسخ درخواست شما را اعلام خواهد کرد.

بدون آزمون دانشگاه ترکیه برو

بسیاری از دانشگاه‌های کشور ترکیه (حدود 70 دانشگاه) تبعه خارجی را بدون آزمون ورودی پذیرش می‌کنند. در برخی از این دانشگاه‌ها تنها به نمرات دریافت شده در دوران دبیرستان استناد می‌کنند و درخواست شما را می‌پذیرند. این شرایط ویژه برای افرادی است که از کشورهای دیگر به قصد ادامه تحصیل وارد کشور ترکیه شده‌‌اند و دولت این امکان را قرار داده تا بتواند از این طریق مهاجران بیشتری را جذب نماید. بنابراین اگر قبلا تبعه کشور دیگری بوده‌اید و اکنون جزو شهروندان ترکیه محسوب می‌شوید، می توانید بدون آزمون به دانشگاه‌های آن ورود پیدا کنید.

مدت زمان تحصیلات تکمیلی در ترکیه

مدت زمان تحصیل در ترکیه در مقاطع مختلف متفاوت است. این مدت زمان به صورت نرمال می‌باشد و در صورتی که مشکلی در معادل‌سازی داشته باشید، ممکن است زمان ذکر شده افزایش پیدا کند. این مدت زمان برای مقطع کارشناسی 4 سال، کارشناسی‌ارشد 2 سال و دکتری 4 سال است‌‌.

سخن آخر

برای مهاجرت به ترکیه با قصد ادامه تحصیل باید ویزای تحصیلی داشته باشید. برای اقدام به دریافت ویزای تحصیلی بهتر است با یکی از شرکت‌های مهاجرتی که در این زمینه خبره هستند مشورت کنید. در این صورت مراحل دریافت ویزا را با سرعت بیشتری پشت سر خواهید گذاشت. سایت رسمی تحصیل در خارج با استفاده از کارشناسان آگاه و زبده، شما را در هر گامی که بر می‌دارید همراهی می‌کند و چالش‌های به‌وجود آمده در این راه را برطرف می‌نماید. بررسی مدارک و شرایط پذیرش را به افراد با تجربه در این حیطه بسپارید. امید است با مطالعه این مقاله با روند کامل اپلای در ترکیه آشنا شده باشید.

سوالات متداول

آیا ایرانیان می‌توانند با اپلای ترکیه در هر دانشگاهی تحصیل کنند؟

بله، تمام دانشجویان ایرانی می‌توانند از طریق اپلای در دانشگاه‌های دولتی و خصوصی ترکیه تحصیل کنند.

آیا اپلای ترکیه به مدرک زبان احتیاج دارد؟

برخی از دانشگاه‌های ترکیه به زبان ترکی و برخی دیگر به زبان انگلیسی تدریس می‌کنند. بنابراین با توجه به زبان تدریس دانشگاه، ارائه مدرک ضروری است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *