5/5 - (2 امتیاز)

آزمون تومر (Türkçe Öğretim Merkezi)

ترکیه به دلیل نزدیکی و شباهت آداب و رسوم به کشور ایران، از جمله کشورهایی است که افراد به عنوان مقصد مهاجرتی خود انتخاب می‌کنند. افرادی که جهت تحصیل به کشور ترکیه مهاجرت می‌کنند باید به این نکته آگاه باشند، که جهت تحصیل در دانشگاه‌های این کشور پیش از هر اقدامی باید در آزمونی به نام آزمون تومر شرکت کنند. تومر یک آزمون بین‌المللی است که سطح توانایی شما را در تسلط به زبان ترکی می‌سنجد. در ادامه با سایت تحصیل در خارج همراه ما باشید تا با نحوه برگذاری این آزمون و شرایط آن شما را آشنا کنیم.

آزمون تومر چیست؟

آزمون تومر همانند آزمون‌های یوس، آیلتس و تافل از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. پذیرش دانشجویان در دانشگاه‌های ترکیه ملزم به ارائه مدرک تومر با حداقل نمره قبولی می‌باشد. در صورتی که متقاضیان تحصیل مدرک تومر را نداشته باشند، مجاز به تحصیل در دانشگاه‌های کشور ترکیه نیستند. برگزاری آزمون تومر را می‌توان پیروی کشور ترکیه از کشورهای اروپایی در پذیرش دانشجو دانست.
مرکز تومر که وابسته به دانشگاه آنکارا است، جهت دسترسی عموم، در سایر شهرهای این کشور نیز شعبه دارد. داشتن مدرک تومر امتیاز بالایی برای اخذ اقامت مهاجران دارد. داوطلبان می‌توانند پیش از ثبت‌نام آزمون در کلاس‌هایی که توسط خود موسسه تومر برگزار می‌شود، شرکت و آمادگی لازم را به دست آورند. از آنجایی که این آزمون بین‌المللی است، برای شرکت در آن نیازی به سفر به کشور ترکیه نیست چرا که در ایران نیز برگزار می‌شود. اما توصیه ما به شما شرکت در مرکز اصلی برگزاری آزمون در کشور ترکیه است، زیرا امتیاز بالاتری دارد. همچنین اخذ ویزای ترکیه جهت شرکت در آزمون تومر ضرورت ندارد و متقاضیان با داشتن ویزای توریستی می‌توانند در این آزمون شرکت کنند.

انواع آزمون تومر

مدرک آزمون تومر به دو صورت به شرکت کنندگان ارائه می‌شود. هریک از این مدارک دارای سطح اعتبار متفاوتی هستند و در سطوح گوناگون صادر می‌شوند. این آزمون‌ها شامل:

1. گواهینامه تومر (Sertifika)

این مدرک محدود است و بین 6 ماه تا 2 سال اعتبار دارد‌. مدرک سرتیفیکا تومر در دو سطح مقدماتی (Temel) و متوسط (Orta) به پذیرفته‌شدگان اعطا می‌شود. جهت دریافت مدرک سرتیفیکا مقدماتی که اعتباری 6 ماهه دارد، لازم است که حداقل نمره B2 را به دست آورده باشید. سطح متوسط این آزمون نیز نیازمند کسب حداقل نمره B1 است و اعتبار آن دو ساله می‌باشد.

2. دیپلم تومر(Diploma)

مدرک دیپلم تومر اعتباری دائمی دارد و در هر مدت زمانی قابل استفاده است. متقاضیان جهت دریافت این مدرک باید در آزمونی به نام Yuksez Turkce Sinai شرکت کنند. در صورت کسب نمره قبولی توانایی داوطلب در تسلط به زبان ترکی به صورت دائمی به اثبات می‌رسد. اگر داوطلب توانسته باشد که نمره C1 آزمون تومر را کسب کند، به راحتی در دانشگاه‌های ترکیه پذیرش خواهد شد. مدرک دیپلم تومر مورد تایید اغلب سازمان‌ها، مراکز دولتی و همچنین سفارت کشور ترکیه است به همین دلیل افراد خارجی علاوه‌بر تحصیل برای استخدام، در بخش‌های مختلف نیز به آن نیاز دارند. البته استخدام در برخی از شرکت‌های کشور ترکیه با نمره C2 نیز امکان‌پذیر است.

بررسی سطوح مختلف آزمون تومر

آزمون تومر براساس کیفیت به سطوح مختلفی تقسیم‌بندی می‌شود. این سطوح با ترکیبی از حروف و اعداد لاتین مشخص می‌شوند. در صورتی که شما متقاضی شرکت در این آزمون هستید، لازم است که در این زمینه اطلاعات لازم را کسب کنید تا از شانس قبولی خود اطلاع داشته باشید.

• سطح ابتدایی A1 و A2 (سطح مبتدی)

افرادی که در آزمون تومر نمره A1 و A2 را دریافت کنند، تنها قادر به انجام مکالمات ساده و پرسش‌ و پاسخ‌های روزمره می‌باشند. این افراد مهارت پایین و بسیار محدودی در زمینه تسلط به زبان ترکی دارند.

• سطح متوسط B1 و B2 (سطح متوسط)

کسب نمره B1 و B2 بیانگر تسلط خوب داوطلب در زبان ترکی است. افرادی که این نمره را در آزمون تومر کسب کنند، توانایی برقرار کردن ارتباط با مردم کشور ترکیه را دارند و به راحتی می‌توانند در دانشگاه‌های ترکیه پذیرش شوند.

• سطح پیشرفته C1 و C2 (سطح پیشرفته)

افرادی که این مدرک را دریافت می‌کنند تسلط بالایی در صحبت کردن به زبان ترکی دارند. کسب نمره C1 بیانگر این است که فرد می‌تواند در رابطه با موضوعات مختلف بسیار روان به زبان ترکی صحبت کند. اما نمره C2 بالاترین سطح نمره در آزمون تومر است. افرادی که در این سطح قرار دارند مانند زبان مادری خود به زبان ترکی تسلط دارند.

نحوه برگزاری آزمون تومر

بررسی تسلط افراد به زبان ترکی در آزمون تومر در دو مرحله شفاهی و کتبی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. داوطلبان مطابق با معیارهای سنجش باید حداقل نمره 70 را از 100 کسب کنند. مدرک تومر برای افرادی که موفق به کسب حداقل نمره قبولی در این آزمون شده باشند، ارسال می‌شود.
شرکت کنندگان آزمون تومر در زمینه درک مطلب، خواندن، مکالمه‌ و تسلط نوشتاری سنجیده می‌شوند. هریک از شرکت‌کنندگان باید حداقل 50 درصد نمره از موارد فوق را کسب کنند. تعداد سوالات این آزمون 100 است و داوطلبان به مدت 240 دقیقه برای پاسخگویی به آن‌ها فرصت دارند.

مراکز برگزار کننده آزمون تومر

براساس اطلاعات ثبت شده در وب‌سایت رسمی مرکز تومر، دانشگاه آنکارا مسئول اصلی برگزاری آزمون تومر، ثبت مدارک و اعلام کننده نتایج آن می‌باشد. شهرهای استانبول، آنتالیا، آلانیا، ازمیر و بورسا از جمله شهرهای دارای شعب برگزار کننده این آزمون هستند. البته آزمون تومر در کشور ایران نیز برگزار می‌شود.
مدارک مورد نیاز جهت ثبت نام در آزمون تومر
• اصل پاسپورت
• دو قطعه عکس پرسنلی
• ارائه شناسنامه ترجمه شده به زبان ترکی در صورت نداشتن پاسپورت
• گواهی پرداخت هزینه آزمون

هزینه آزمون تومر

هزینه لازم جهت شرکت در آزمون تومر بر اساس محل برگزاری و نوع آن متفاوت است. هزینه پرداختی برای شرکت در آزمون نوع سرتیفیکا حدود 100 یورو و آزمون دیپلم آن 150 یورو می‌باشد‌.

زمان برگزاری آزمون تومر

زمان برگزاری آزمون در ایران هر سال متفاوت است. اما در ترکیه و شهرهای آن به ویژه استانبول آزمون تومر هر هفته برگزار می‌شود. نتایج آزمون نیز پس از 15 روز به داوطلبان اعلام می‌شود.

نکات مربوط به آزمون تومر

• استفاده از وسایلی مانند دیکشنری، تلفن همراه، لپ‌تاپ، کیف، کتاب و غیره در جلسه برگزاری آزمون ممنوع است.
• متقاضیان باید حداقل 30 دقیقه پیش از شروع آزمون در محل برگزاری حاضر شوند.
• داوطلبان باید مدارکی از جمله شناسنامه، پاسپورت و کارت ورود به جلسه را همراه داشته باشند.
• آزمون تومر به صورت آنلاین برگزار می‌شود. داوطلبان پس از قرار گرفتن پشت سیستم تعیین شده برای آن‌ها، گذرواژه و نام کاربری خود را وارد کرده و شروع به پاسخگویی می‌کنند.
• تنها افراد متقاضی اجازه ورود به جلسه را دارند.

جمع‌بندی

جهت کسب نمره بالا یا حداقل نمره قبولی، لازم است پیش از ثبت نام در کلاس‌های آمادگی شرکت کنید. این کلاس‌ها علاوه‌بر کشور ترکیه در کشور ایران نیز برگزار می‌شود. سایت رسمی تحصیل در خارج آماده ارائه خدمات مختلف در زمینه آزمون تومر به شما عزیزان می‌باشد. امیدواریم که خواندن این مطلب برای شما مفید واقع شود و تمام سوالات شما را درمورد آزمون تومر پاسخ داده باشیم.

 

منابع مطالعه جهت شرکت در آزمون تومر چیست؟

یکی از مهم‌ترین منابع مطالعه برای شرکت در آزمون تومر کتاب Hitit است. Hitit کتابی سه جلدی است. کتاب yediIklim دومین منبع معتبر برای مطالعه و کسب آمادگی لازم برای آزمون تومر شناخته می‌شود. لازم است این نکته را یادآور شویم که، کسب نمره قبولی بدون شرکت در کلاس‌های آمادگی این آزمون ممکن نمی‌باشد. مطالعه کتاب‌های گرامری نیز می‌تواند کمک کننده باشد.

2. هزینه لازم جهت شرکت در کلاس‌های آمادگی آزمون تومر چقدر است؟

2. هزینه لازم جهت شرکت در کلاس‌های آمادگی آزمون تومر چقدر است؟

.